Gjërat më të zakonshme që burrat gjithnjë fshehin nga gratë

By

Stereotipi i kaubojit stoik ose burrit të ashpër e të qetë është i vërtetë më shpesh sesa jo. Shumica e meshkujve nuk janë rritur për të shprehur ndjenjat e tyre. Atyre u thuhet ta thithin, ta mbajnë së bashku, ta mbyllin. Ndërsa kjo mund t’i bëjë ata të duken të lezetshëm dhe të fortë për disa, ajo që do të thotë gjithashtu është kjo – burri juaj ka sekrete. (Ai bën.)

Burri juaj ndoshta ka një jetë të brendshme të gjallë që nuk e ndan me të tjerët. Jo çdo mashkull, sigurisht, disa meshkuj nuk ndalojnë së foluri për veten e tyre të brendshme. Por është me të vërtetë, me të vërtetë e zakonshme që burrat të kushtëzohen të mbajnë emocionet për vete në moshë të re.

Pavarësisht, shumica e meshkujve kanë një listë sekretesh që nuk duan t’ia pranojnë askujt, veçanërisht dikujt me të cilin po bien në dashuri.

Gjërat e zakonshme që meshkujt ua fshehin femrave:

Ai është i pasigurt për trupin e tij.

Ai është. Edhe nëse ai duket si një kryqëzim mes një sportisti olimpik dhe një supermodeleje.

Djali juaj mund të mos i kushtojë gjithmonë vëmendje higjienës së tij personale, por ai është ende tepër i ndjeshëm për trashtrashësi, rrudhë ose qime të thinjura në trupin e tij. Ai mund të veshë të njëjtin kapuç çdo ditë, por ai ende shqetësohet që të mos jetë aq i bukur sa dikur.

Ai nuk ka me kë të flasë.

Miqësitë e meshkujve janë padyshim të ndryshme nga ato femra.

Një nga ndryshimet më të mëdha është se burrat zakonisht nuk i përdorin miqtë e tyre si një tabelë tingëlluese për atë që po ndodh në jetën e tyre. Ata mund të diskutojnë planet e pushimeve, shfaqjet televizive ose se si po shkojnë gjërat në punë, por shumë shpesh, burrat nuk ndihen rehat të flasin me miqtë e tyre për jetën, vdekjen, ankthin, frikën dhe gjithçka në mes.

Dhe kjo është një turp. Është një turp vetmie. Mbani parasysh mungesën e mundësive të tij për diskutime të thella emocionale herën tjetër kur burri juaj do të luftojë për të diskutuar çështje të mëdha me ju. Ai nuk merr shumë praktikë.

Askush nuk e komplimenton.

Meshkujt vlerësohen shumë në mjediset e shkollës dhe zyrës, por nuk ka vërtet një kulturë që i mbështet burrat të marrin komplimente të rastësishme nga bashkëmoshatarët e tyre.

Jeni i çmendur që burri juaj nuk i vuri re xhinset tuaja të reja? Kur ishte hera e fundit që vutë re bluzën e tij të re? Apo hera e fundit që i thashe se dukej shkëlqyeshëm kur nuk ishte një rast i veçantë?

Burrat kanë nevojë për të njëjtin lloj vlerësimi për të cilin gratë kanë nevojë – ata thjesht nuk janë të mirë për ta kërkuar atë.

Ai nuk e di se çfarë po bën gjatë seksit.

Ka njëfarë presioni sepse mbajtja e ereksionit nuk është gjithmonë gjëja më e lehtë për t’u bërë.

Ndonjëherë ai urinon në një shishe.

Ai bën. Dhe herë pas here në lavamanë. Më shpesh nga sa mendoni.

Ai ka frikë.

Ai ka frikë të humbasë punën, të sëmuret, të çmendet, të vdesë vetëm.

Ai ka të njëjtat shqetësime dhe frikë që keni ju (dhe disa që janë unike të tijat). Por ai nuk di si t’i trajtojë ato.

Ai nuk ka miq me të cilët të flasë për frikën e tij, prindërit e tij mund ta kenë stigmatizuar marrjen e ndihmës për çështjet e tij dhe ai nuk dëshiron të duket i dobët para të dashurës/gruas/mikut të veçantë.

Pra, edhe nëse burri juaj flet për një lojë të madhe, kuptoni se ai është po aq i frikësuar dhe njerëzor sa ne të tjerët. Ai mund të mos e pranojë kurrë, por nëse e njeh vërtet, do të mund ta shohësh pas syve të tij pa pasur nevojë të thotë asnjë fjalë.

Dhe, nëse mund të jeni aty për t’i mbajtur dorën gjatë atyre netëve të gjata e të vetmuara, pa pasur nevojë të pyesë, ai do të jetë më mirënjohës nga sa mund ta imagjinoni ndonjëherë.

 

 

 

 

Artikuj të ngjashëm