Flini më mirë me këtë metodë virale të gjumit

By

TikTok ka pasur mendime mbi metodën skandinave të gjumit, me disa përdorues që madje bëjnë shaka se “mund të shpëtojë martesat”. Ne po qeshim por … mund të kenë të drejtë.

Në thelb, metoda skandinave e gjumit është një emër i zbukuruar për përdorimin e dy jorganëve ose batanijeve kur flini me një partner. Është gjithashtu emri i gjumit që mund të ndryshojë lojën me paqen dhe lirinë që të gjithë meritojmë.

“Është diçka që unë ua rekomandoj klientëve dhe komunitetit tim gjatë gjithë kohës”, thotë ekspertja e gjumit Alanna McGinn. “Në fakt mund të funksionojë shumë mirë për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për të lejuar që të dy njerëzit që ndajnë shtratin të flenë më mirë për arsye të ndryshme.”

Më poshtë, Alanna ndau disa arsye më bindëse pse metoda skandinave e gjumit mund të ia vlente të provohej.

“Ju mund të keni përleshje me goditje dhe rrëzim në mes të natës kur jeni duke ndarë një batanije dhe duke u përpjekur të merrni sa më shumë mbulim që mundeni,” thotë ajo. “Por ju nuk keni pse ta luftoni gjatë gjithë natës. Diçka aq e thjeshtë sa përdorimi i dy jorganëve të dyfishtë ose jorganëve të dyfishtë në mënyrë që të mbështilleni sa më shumë që dëshironi, mund të funksionojë vërtet, shumë mirë. Është hiri i vogël për të shpëtuar gjumin për çiftet që ndajnë një shtrat.”

Do të jeni gjithmonë në temperaturën e duhur.
“Të gjithë kemi nevojat tona personale për gjumë. Unë gjithmonë u them njerëzve, pa marrë parasysh nëse jeni duke fjetur vetëm apo duke ndarë një shtrat me dikë, ana juaj e shtratit duhet të jetë e personalizuar për ju, “thotë Alanna. “Një pjesë e madhe e kësaj është ajo mbi të cilën jeni duke fjetur, çfarë keni sipër dhe çfarë jastëku përdorni. Të gjithë kanë temperaturën e tyre të gjumit kur flenë.

Nëse jeni një gjumë i nxehtë, mund të dëshironi më shumë pëlhura që marrin frymë, më shumë fibra pambuku, pëlhura që do të largojnë djersën. Ndërsa nëse partneri juaj fle në të ftohtë, ai do të dëshirojë një batanije të madhe e të trashë ose çarçafë fanelle. Nuk ka asnjë arsye pse të dy duhet të përdorni të njëjtën batanije sepse mund të keni temperatura të ndryshme të trupit kur jeni duke fjetur.”

Në fakt nuk do të thotë asgjë për marrëdhënien tuaj.
“Nëse [metoda skandinave e gjumit] ju bën të flini më mirë, shkoni për të”, thotë Alanna. “E vetmja gjë që u them gjithmonë klientëve të mi dhe komunitetit është që të mos ju ndalojë ta bëni këtë sepse mendoni se të gjithë çiftet e martuara ose çiftet që ndajnë një shtrat duhet të kenë të njëjtat batanije [dhe] kjo do të thotë diçka për marrëdhënien. Nuk ka lidhje me këtë. Ju të gjithë dëshironi të flini mirë.”

Artikuj të ngjashëm