“Fillova ta prekja,” aktori i famshëm flet në gjykatë për sulmin seksual

By

Aktori amerikan fitues i çmimit Oscar, Kevin Spacey, tha në gjykatë në Londër të enjten në gjyqin e tij të vazhdueshëm për sulm seksual se ai e preku ankuesin – i cili është një nga katër burrat që ngritën akuza kundër aktorit – në një mënyrë “romantike dhe intime”.

“Ai ishte qesharak, simpatik dhe flirtues; me kalimin e kohës ne filluam … Unë po supozoj se isha unë … fillova ta prekë atë në mënyrë më romantike dhe intime, ” tha Spacey në Southwark Crown Court të Londrës.

Ylli i Hollywood-it, 63 vjeç, mohon të 12-të akuzat kundër tij. Ato përfshijnë tre akuza për sulm të pahijshëm, shtatë për sulm seksual, një për shkaktimin e një personi për t’u përfshirë në aktivitet seksual pa pëlqim dhe një për shkaktimin e një personi për t’u përfshirë në aktivitet seksual depërtues pa pëlqim.

Akuzat lidhen me incidentet e supozuara në dhe rreth Londrës në vitet 2000 dhe fillim të viteve 2010, gjatë periudhës 12-vjeçare në të cilën Spacey shërbeu si drejtor artistik në teatrin Old Vic të Londrës.

Spacey vazhdoi të thoshte në provat e tij se marrëdhënia e çiftit u bë “disi seksuale”, por shtoi se të dy nuk u përfshinë në marrëdhënie seksuale, pasi viktima “nuk donte të shkonte më tej”.

“Kjo ndodh ndonjëherë, dhe ne thjesht respektojmë se sa larg dikush dëshiron të shkojë apo jo,” tha Spacey.

Aktori e përshkroi kohën që ai dhe ankuesi kishin kaluar së bashku si “argëtim” dhe tha se ishte “i shtypur” nga akuzat e bëra kundër tij nga akuzuesi.

“Nuk e kam menduar kurrë se (burri) që e njihja, 20 vjet më vonë do të më godiste me thikë pas shpine, nuk e di.

Prokurorët përfunduan argumentet e tyre të mërkurën, sipas Shoqatës së Shtypit të Mbretërisë së Bashkuar.

Artikuj të ngjashëm