Çfarë do të ndodhë me Instagram? TikTok ka plane të reja të operimit

By

Ka qenë një javë e madhe lajmesh për platformën sociale, pasi Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA miratoi një projekt-ligj që mund të çojë në zhveshjen ose ndalimin e TikTok në Shtetet e Bashkuara, duke i lënë investitorët dhe përdoruesit të pasigurt për të ardhmen e aplikacionit.

Në të njëjtën kohë, Financial Times raportoi se TikTok arriti të ardhura rekord prej 16 miliardë dollarësh në vitin 2023, sipas njerëzve me njohuri për financat e tij, dhe se kompania mëmë ByteDance është në rrugën e duhur për të kapërcyer Meta-n si kompania më e madhe në botë e mediave sociale nga shitjet.

Mes këtyre zhvillimeve madhore, u shfaq një histori tjetër që mund të paraqesë gjëra të mëdha për TikTok dhe peizazhin e mediave sociale. Blogu i përqendruar në Android SpAndroid zbuloi kodin brenda versionit më të fundit të aplikacionit Android të TikTok që sugjeron që një aplikacion për ndarjen e fotografive, TikTok Photos, mund të jetë i afërt.

Kodi përmban opsione për “Hap TikTok Photos”, “Merr TikTok Photos” dhe “Ndaje këtë postim në TikTok Photos”, si dhe disa tekste nga një dritare kërcyese që njofton se “Fotografitë TikTok do të dalin së shpejti” dhe premton të ndihmoni përdoruesit të krijojnë një audiencë në aplikacionin e ri.

Në një kohë kur aplikacionet e mediave sociale po shkojnë drejt videove të shkurtra për të kundërshtuar TikTok, TikTok duket se po zgjeron kompetencën e tij në një drejtim tjetër. Postimi i rrëshqitjeve të fotografive ka qenë i mundur në TikTok që nga tetori 2022, por një aplikacion i dedikuar do t’i jepte shumë më tepër fokus – dhe me popullaritetin e vendosur mirë të TikTok, ai mund të përbëjë një kërcënim të besueshëm për titanin e Instagram-it për ndarjen e fotografive.

Le të shohim se çfarë dimë deri tani për TikTok Photos, çfarë mund të ofrojë që është e dallueshme nga Instagrami dhe se si mund të paraqesë një propozim bindës për ndikuesit dhe krijuesit.

Si “TikTok Photos” mund të mposht Instagram në lojën e tij:

“Ajo që e bëri TikTok një forcë kaq përçarëse në radhë të parë ishte algoritmi i tij,” thotë Thomas Walters, CEO i Evropës dhe bashkëthemelues i agjencisë globale të ndikimit Billion Dollar Boy. “Ai e bëri përmbajtjen më të zbulueshme, duke ndihmuar në rritjen e shpejtë të angazhimit dhe nxitjen e rritjes së ndjekësve. Ai demokratizoi krijimin e përmbajtjes, duke mundësuar që një gamë më e larmishme e cilësisë së përmbajtjes dhe e krijuesve të shiheshin dhe dëgjoheshin.

“Nëse TikTok Photos do të jetë një sukses, ai duhet të sigurojë që propozimi i tij të jetë mjaft i ndryshëm nga ai që është tashmë i disponueshëm në Instagram. Ai duhet t’i përmbahet USP-së së tij [të udhëhequr nga algoritmi … dhe të mbrojë imazhet e papërpunuara, të pa redaktuara mbi përmbajtjen më të kuruar që keni tendencë të merrni në Instagram.”

Shea Carter i Social Element mendon gjithashtu se TikTok duhet të përqafojë algoritmin e tij të famshëm me “një furnizim të personalizuar të imazheve për përdoruesit, të ngjashëm me përvojën “For You Page” (FYP) me video”. Për më tepër, ajo mendon se TikTok Photos mund të ketë sukses duke:

  • “Prezantimi i mjeteve inovative të redaktimit, tingujve dhe filtrave të përshtatur posaçërisht për imazhet, duke u mbështetur në reputacionin e TikTok për përmbajtjet në tendencë dhe krijuese.
  • “Lehtësimi i integrimit pa probleme me platformën ekzistuese të TikTok, duke i lejuar përdoruesit të postojnë lehtësisht përmbajtje ndërmjet aplikacionit të fotografive dhe aplikacionit kryesor TikTok.
  • “Nxitja e një ndjenje të komunitetit dhe zbulimit, e ngjashme me atë që TikTok ofron aktualisht për videot, duke theksuar përmbajtjen nga krijuesit e themeluar dhe ato në zhvillim.”

Penny vëren se në përpjekjet e tij për të konkurruar me TikTok, Instagram mund të ketë hapur një mundësi për një rival për t’u futur. “Në përpjekje për të konkurruar me të pëlqyerat e TikTok, Instagram ka hequr përparësitë e fotografive në favor të videove dhe kjo ka rezultuar në rënien e dukshmërisë dhe shpërblimit, duke i tjetërsuar ata përdorues. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm