Botërisht i njohur si Mbreti i Natës, por a e dini kush e luan rolin e tij në Game of Thrones?

By

Ai është njëri ndër karakteret më të njohura të kinematografisë botërore.

Image result for Vladimír Furdík

Mbreti i Natës apo Mbreti i të Vdekurve në serialin Game of Thrones, ka një famë ndërkombëtare megjithatë, aktori që e luan rolin e tij, nuk është po aq i famshëm sa karakteret e tjera të serialit.

Por rolin e tij e luan Vladimir Furdik i njohur me nofkën Furdo. Ai është 49 vjeçar dhe vjen nga Sllovakia e Europës, ndërsa shërben në filma si “stuntman” – që i bie të jetë në vend të aktorit të vërtetë në skenat e rrezikshme.

Image result for Vladimír Furdík

Ai ka luajtur edhe në filmin Skyfall dhe Robin Hood, ndërsa para se Furdik të luante rolin e King of the Night, atë e kishte luajtur Richard Brake.

Image result for richard brake game of thrones

Artikuj të ngjashëm