Aplikacioni ka telashe! Çfarë po ndodh me Instagram-in?

By

Një numër i madh njerëzish duket se janë përjashtuar nga Instagrami dhe nuk janë në gjendje të hyjnë në aplikacion.

Shumë përdorues raportuan se aplikacioni u thoshte atyre se llogaria e tyre ishte pezulluar të hënën, me sa duket për shkelje të rregullave të faqes.

Por numri i madh i njerëzve të pezulluar dhe natyra në dukje e pafajshme e llogarive që u prekën sugjeruan se problemi mund të ishte një gabim.

Kjo vjen vetëm disa ditë pas një tjetër ndërprerjeje të madhe në aplikacionin tjetër Meta WhatsApp.

Pezullimi nuk është problemi i vetëm

Gabimi i çuditshëm i pezullimit nuk është problemi i vetëm që ndodh të hënën, sipas disa raporteve. Përdorues të tjerë raportojnë se aplikacioni po përplaset dhe po shohin sjellje të tjera të pazakonta.

Por është problemi i pezullimit ai që mbetet më i rëndësishmi.

Sa persona preken nga pezullimet?

Është e pamundur të thuhet se sa njerëz janë prekur nga problemet – vetëm Instagram e di me siguri – por duket e rëndësishme. Disa njerëz raportojnë se numri i ndjekësve të tyre po bjen me qindra, si rezultat i çaktivizimit, kështu që duket se po prek një numër të madh përdoruesish.

Mungesa e shërbimit ndaj klientit ose numri i mbështetjes në Instagram shkakton probleme

Instagram nuk ka asnjë mënyrë për të kontaktuar me stafin e tij, që do të thotë se ndryshe nga kompanitë më tradicionale nuk ka asnjë mënyrë të drejtpërdrejtë për të marrë ndihmë për një problem si ky. E vetmja mënyrë reale është t’i kontaktosh në platforma të tjera, si Twitter, por nuk ka asnjë garanci që do të arrijë asgjë.

Përgjigja e vetme zyrtare e kompanisë deri më tani ka qenë tweet-i më poshtë – që tregon se Instagram është në dijeni të problemit, por jo kur dhe si mund të zgjidhet.

Instagram thotë se është ‘i vetëdijshëm’ për problemin – por jo se është një gabim

Instagram më në fund ka adresuar problemet me një postim në Twitter. Por veçanërisht nuk jep asnjë informacion nëse pezullimet janë një gabim, ose nëse llogaritë do të rikthehen automatikisht pasi të zgjidhet problemi.

 

Artikuj të ngjashëm