Angelina Jolie po padit FBI-në? Ja çfarë dihet deri më tani

By

Angelina Jolie potencialisht mund të jetë në mes të padisë ndaj Byrosë Federale të Hetimit.

Një grua e identifikuar si Jane Doe në dokumentet gjyqësore të marra nga ET po padit FBI-në për informacion në lidhje me hetimin e tyre në një incident të dyshuar të dhunës në familje në një avion privat disa vite më parë që përputhet me përshkrimin e incidentit që çoi në ndarjen e Jolie nga Brad Pitt.

Sipas dokumenteve të gjykatës, “Jane Doe” thotë në padi se ka “status publik” dhe kërkon të mbetet anonime.

Padia, e ngritur në bazë të Ligjit për Lirinë e Informacionit, kërkon informacion “në lidhje me hetimin e agjencisë për një incident të dhunës në familje që ndodhi disa vite më parë, ku përfshihej paditësja dhe fëmijët e saj të mitur si viktima dhe dëshmitarë”.

“Disa vite më parë, ndërsa paditësja, bashkëshorti i saj i atëhershëm dhe fëmijët e tyre, të cilët ishin të gjithë të mitur në atë kohë, po udhëtonin me avion privat, bashkëshorti dyshohet se ka sulmuar fizikisht dhe verbalisht paditësen dhe fëmijët”, pretendon Doe në padi.

Doe shpjegon se FBI hapi një hetim, por “publikisht njoftoi se po mbyllte hetimin e saj për incidentin pa veprime të mëtejshme” dhe nuk e njoftoi atë për vendimin e tyre për ta bërë këtë.

Në padi thuhet se kërkesa e Doe për FOIA është pjesë e një përpjekjeje për të “kuptuar më mirë hetimin e FBI-së dhe për të marrë informacionin e nevojshëm që fëmijët e saj të marrin kujdes mjekësor dhe këshillim për traumën” mbi incidentin.

Doe pretendon se përgjigjet që ajo ka marrë në kërkesën e saj kanë qenë “ligjërisht të pamjaftueshme” dhe ajo ka ngritur padinë duke kundërshtuar “mbajtjen e të dhënave shtesë”.

Lidhur me vendimin për ngritjen e padisë në mënyrë anonime, në padi thuhet se “ekspozimi i mundshëm i detajeve private në lidhje me sulmin dhe ndikimin e tij në shëndetin fizik dhe mendor të fëmijëve rrezikon dëm të madh për fëmijët” dhe se rreziku për fëmijët e saj “është akoma më i madh për shkak të statusit publik të paditësit.”

Një burim i njohur me betejën e gjatë për kujdestarinë e Jolie dhe Pitt i thotë ET se FBI hetoi Pitt në vitin 2016 për incidentin që ndodhi në aeroplanin e tyre privat dhe nuk gjeti keq bërje, duke vënë në dukje se të dyja palëve në këtë çështje u janë dhënë informacion në lidhje me këtë hetim. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm