A po e “vret” nostalgjia kinemanë?

By

Filmi i ri Ghostbusters ilustron obsesionin aktual të Hollivudit për të dërguar audiencën në korsinë e kujtesës.

Jack King pyet se a është kjo aq e dëmshme për kinemanë sa do ta kishin disa, pyet Jack King.

Që Hollivudi po bëhet më dembel dhe arti sakrifikohet gjithnjë e më shumë për përfitim maksimal, është një gjë e dëgjuar shpesh. Në vitin 2019, të gjithë 10 filmat kryesorë me fitime më të larta në arkat e SHBA-së u bazuan në pronat ekzistuese intelektuale, vetëm dy dekada më parë, ishte pesë.

Në shumë raste, këto fitime të mëdha, qofshin ato ribërje apo vazhdime të shumëpritura të klasikëve, luajnë me një emocion në veçanti: nostalgjinë.

Ata i ofrojnë audiencës kënaqësinë e përvojave të kaluara kinematografike dhe komoditetin e përfshirjes në diçka të njohur.

Por, nëse një kinema e tillë në thelb është krijuar për të qenë qetësuese, ajo është gjithashtu përçarëse.

Reagimi i polarizuar ndaj filmit të fundit në ekskluzivitetin Ghostbusters i publikuar në kinematë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA, ilustron debatin që krijon nostalgji tek audienca.

Artikuj të ngjashëm