A keni frikë të jeni vërtet të lumtur? 8 mënyra për të kapërcyer atë që po ju pengon

By
Ndoshta nuk është aq e prerë dhe e thatë sa frika jonë për të humbur një të dashur, për t’u goditur nga një makinë, një ndërhyrje në shtëpi ose thjesht merimanga të ngritura. Megjithatë, për shumë prej nesh, të kesh frikë nga përqafimi i lumturisë është shumë reale. 

Nuk është se ideja e gëzimit na dërgon të fshihemi nën mbulesë dhe të kafshojmë thonjtë. Ne nuk jemi të stresuar nga mendimi i një jete të shkujdesur, apo nga ideja e një lumturie të sigurt. Në mënyrë tipike, është se ne nuk jemi mësuar me idenë, ose ndihemi sikur nuk e meritojmë atë. Është kaq e lehtë të vetësabotosh një gjë të mirë në mënyrë që të na mbajë në gjendjen tonë të rregullt të mehrit – kjo është ajo me të cilën jemi mësuar, në fund të fundit.

Por, çka nëse do të mund të praktikonim pranimin total të vetvetes dhe të lëviznim drejt dritës? Jo, jo ajo dritë, jo drita e fundit e kohërave, e ndritshme, e bardhë. Ne po flasim për suksesin, dashurinë dhe paqen brenda vetes. Lloji i gëzimit që vjen nga ndjekja e lumturisë sonë dhe përqafimi i asaj që na është dhënë. Mirënjohja e sigurt që i jep jetës kuptim dhe na lejon ta përhapim edhe më shumë. Le të shkojmë atje.

Pranoni të kaluarën.

Pra, shpesh ne jemi të varur nga gabimet e së kaluarës. Ndoshta kemi lënduar dikë. Ndoshta kemi lënduar disa njerëz. Ndoshta e kemi vënë veten në siklet, ose kemi dështuar. Përkujtues i shpejtë—të gjitha këto janë pjesë e të qenit njerëzor. Të qenit një perfeksionist kur tashmë kemi rrëshqitur në mënyra shumë njerëzore është vetëm mënyra jonë për të mbajtur veten poshtë. Kur i themi vetes se nuk e meritojmë gëzimin sepse nuk ishim perfekt në të kaluarën, ne kufizojmë aftësinë tonë për sukses në çdo mënyrë.

Mësoni të pranoni të kaluarën dhe ecni përpara. Gjithmonë ka vend për rritje, ndryshim, ndryshim dhe sigurisht më shumë dështime. Mbajeni veten në të tashmen dhe vazhdoni të ecni përpara. Lumturia është një e drejtë e lindur.

Ndaloni vetësabotimin.

Ne mund të zgjedhim grindjet me një dashnor të ri kur gjërat fillojnë të shkojnë mirë. Ndoshta ne fillojmë të bëhemi të vetëkënaqur me atë punë që nuk mund ta besojmë se e kemi kapur, edhe pse do të ishim të shkatërruar ta humbim atë. Ne duhet ta largojmë veten nga mendësia se nëse humbim diçka, ndoshta e meritojmë, kështu që pse të përpiqemi gjithsesi? Le të shkojmë pas asaj që duam, pa falje (pa shkelur askënd, sigurisht). 

Ne duhet të heqim dorë nga vetë-bisedimet negative dhe të jemi më pak reaksionarë. Qasuni qëllimeve, njerëzve të dashur dhe sukseseve aktuale me dashurinë dhe kujdesin që meritojnë. Ata janë një pjesë e jona, kështu që ne duhet t’i duam ata siç do të shpresonim të na donin vetë. Kujdesuni për të mirën dhe shikoni të rritet.

Ndaloni të pyesni veten çfarë-nëse.

Ky nocion shkon krah për krah me vetë-sabotazhin. Pra, shpesh ne mbetemi të ndenjur në dashuri dhe karrierë, sepse shikojmë diçka që kërkon punë dhe mendojmë, au, kaq shumë mund të shkojnë keq. Kur mendojmë se çfarë mund të shkojë keq para se të përpiqemi të përpiqemi drejt qëllimeve tona, ne mbetemi të ndenjur. Stagnimi mund të jetë i rehatshëm, sepse ndryshimi është i frikshëm, madje ndryshimi i mirë. Ne duhet të shkurtojmë çfarë-nëse dhe të ndalojmë së imagjinuari të gjitha rezultatet e mundshme negative dhe thjesht të lëvizim drejt qëllimeve tona. 

Praktikoni mirënjohjen.

Kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, por super efektive. Kur e marrim këtë kohë për të ndalur – sepse kërkon pauzë – dhe vlerësojmë të gjitha të mirat në jetën tonë, ne shohim se lumturia është kudo rreth nesh. Ndoshta kemi një batanije komode që na bën të ndihemi të relaksuar, ose një kafshë shtëpiake që e duam shumë. Ndoshta ne kemi një makinë të besueshme që i ka mbetur vite jetë. Ndoshta është më i vogël ose më i madh – si një ditë e mirë për flokët, shëndeti i një personi të dashur, një çati mbi kokë, rostiçeri ynë i preferuar në frigorifer. 

Ne mund të jemi mirënjohës për kaq shumë. Kur marrim kohë për ta hedhur në letër, ai ka një efekt pjellor. Ne shohim atë që kemi bërë të mundur dhe jemi mirënjohës për këtë; një ndjenjë gëzimi. Gëzimi është ngjitës dhe ne do të frymëzohemi për të shfaqur më shumë gëzim në jetën tonë. Le të rrisim listat tona të mirënjohjes, duke filluar që tani.

Është qesharake se si mund të ndjejmë një dhimbje të tillë të dorës së dytë për rënien ose sikletin e dikujt tjetër, por vazhdimisht qortojmë veten për të metat tona. Biseda negative me veten dhe mosgatishmëria për të falur veten duhet të ndalet. Nëse mund të ndjejmë keqardhje, trishtim, madje edhe dhimbje fizike për dikë tjetër dhe duam t’i gëzojmë ata, mund ta bëjmë këtë edhe për ne.

Ne duhet të punojmë për faljen e vetvetes dhe të ngrihemi lart. Ajo shkon së bashku me pranimin, por e çon atë një hap më tej. Ne e pranojmë atë që ka ndodhur dhe zgjedhim ta duam veten gjithsesi – me falje të butë.

Pranojini dështimet si hapa të pashmangshëm, jo ​​si rezultate përfundimtare.

Dështimet mund të na ndalojnë të vdekurit në gjurmët tona, duke na paralizuar nga frika se mos ecim përpara. Ne kemi frikë të dështojmë përsëri dhe preferojmë të qëndrojmë statikë në një gjendje neutrale mosveprimi, në vend që të rrezikojmë ndonjë gjë për lumturinë e mundshme. Kur e bëjmë këtë, ne e parandalojmë veten nga përjetimi i suksesit, i cili është dështimi përfundimtar.

Ne duhet të kuptojmë se dështimi është një hap i domosdoshëm kur lëvizim drejt çdo qëllimi që do të na bëjë të lumtur. Vetëm atëherë mund të ecim përpara.

Përcaktoni versionin tuaj të lumturisë.

“Krahasimi është hajduti i gëzimit,” tha Theodore Roosevelt në mënyrë të famshme. Me mediat sociale, është e vështirë të përcaktojmë versionin tonë të suksesit dhe lumturisë, sepse ne jemi të përmbytur vazhdimisht me versionet e të tjerëve për të dhe na bëjnë të ndihemi sikur nuk po bëjmë atë që ata po bëjnë, ne nuk jemi të suksesshëm. në jetë dhe kështu, nuk janë të lumtur. Por lumturia na duket ndryshe të gjithëve. 

Kur bëni listat tona të mirënjohjes, bëni një hap më tej. Ilustroni në mendje se çfarë do të thotë dhe çfarë ju duket lumturia—një praktikë vizualizimi. Ashtu si manifestimi, të paturit e një ideje të qartë të asaj që do të na sillte gëzimin përfundimtar në jetë na ndihmon të vendosim në rrugën drejt aktualizimit të tij.

Dashuria sipas rregullit të artë.

Kur përhapim llojin e dashurisë që duam të marrim, shanset për ta marrë atë në të vërtetë shumëfishohen 100-fish. Jo vetëm që po u tregojmë të tjerëve se si është të vlerësohesh plotësisht, por po frymëzojmë tek ata energji pozitive, si dhe po mbjellim farën për të bërë të njëjtën gjë. Është po aq e thjeshtë sa të shpërndash lumturinë ta shohësh atë të kthehet tek ti.

Artikuj të ngjashëm