Zemërthyesit e serialeve turke, që rastisën të jenë shqiptarë

By

Të adhuruar nga publiku kosovar për interpretimet e tyre në serialet e turke, të cilat së fundmi kanë gjetur shikueshmëri të madhe në Kosovë.

Dhe meqë historia e gjatë na lidh aq shumë, rastisi që plot emra të famshëm të kinematografisë turke, të kenëprejardhje shqiptare.

Nëse nuk e keni ditur, aktori Baris Arduc apo Omeri i serialit “Dashuri me qira”, edhepse ka lindur në Zvicër, ka origjinë shqiptare. Madje, aktori di gjithashtu të flasë shqip.

Can Yaman po që e meriton epitetin ZEMËRTHYES. I lindur në 89-tën në Stamboll, ai është edhe avokat edhe aktor ndërsagjyshi i tij ishte imigrant shqiptar, ndërsa rrënjët i ka nga Kosova.

Image result for can yaman
Image result for can yaman

Image result for Baris Arduc

Edhe simpatiku Kivanc Tatlitug – Ylli i serialeve turke ka pranuar në një intervistë se ka origjinë shqiptare.

Image result for Kivanc Tatlitug

Kurse edhe Halit Ergenc  apo sic njihet nga të gjithë siSulejmani i Madhërishëm ka prejardhje shqiptare. 

Halit_Ergenc.jpg

Kaan Urgancıoğlu është aktor turk,megjithatë nëna e tij është shqiptare.

Image result for Kaan Urgancıoğlu

Artikuj të ngjashëm