Variety shkruan për filmin “Virgjëresha Shqiptare”

By

Agjencia e shitjeve The Playmaker Munich ka nënshkruar një marrëveshje me Elsani & Neary Media për të trajtuar shitjet ndërkombëtare për “The Albanian Virgin”.

Filmi pati premierën e tij botërore në pjesën konkurruese të Varshavës Intl. Festivali i Filmit të premten, dhe The Playmaker Munich do ta prezantojë atë tek blerësit në MIA Market në Romë, me një shfaqje fizike që do të zhvillohet të enjten.

Filmi, i cili u shkrua nga Katja Kittendorf dhe u drejtua nga Bujar Alimani, është vendosur në vitin 1958 në Shqipëri. Një martesë e rregulluar e detyron Luanën të mohojë dashurinë e saj për Agimin. Për të përmbushur pritjet e babait të saj, ajo pothuajse sakrifikon dashurinë e saj, por shpejt kupton se Kanuni – grupi i ligjeve tradicionale që qeverisin shoqërinë shqiptare – përfitojnë vetëm burrat. Kështu, ajo vendos që ajo duhet të bëhet një prej tyre: Një burrë.

“Virgjëresha Shqiptare” është prodhuar nga Elsani & Neary Media, në bashkëprodhim me Potemkino Port, 90 Production, Circle Production dhe ZDF/ARTE.

Prodhimi u mbështet dhe financua nga Film- und Medienstiftung NRW, Eurimages, Filmförderungsanstalt FFA, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Qendra Kinematografike e Kosovës, Qendra Kombëtare Shqiptare e Kinematografisë, Programi MEDIA i Bashkimit Evropian, dhe RTSH. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm