Vajza do shkonit në pishinat e Barcelonës? Ky qytet sapo e bëri të ligjshme të rreziteni ‘topless’

By

Është në rregull për gratë që të rreziten topless pra pa pjesën e sipërme të rroba banjove në pishinat e qytetit të Barcelonës në Spanjë, shkruan CNN.

Bëhet fjalë për pishinat e mëdha publike, kishte rregulla strikte që ndalonin gratë të rreziteshin topless dhe kjo u konsiderua si shkelje e të drejtave të tyre

Ndërsa si rezultat Komuna e Barcelonës nxori një vendim anti-diskriminim duke dërguar urdhër në çdo pishinë që t’ua garantojë grave të drejtat e barabarta dhe jo t’i ndalojë ato nga të paraqiturit topless.

Në anën tjetër zyrtarët e Barcelonës kanë deklaruar se nuk lejojnë të ndodh diskriminim gjinordhe se rrezitja topless për gratë, nuk është diçka e re për qytetin e dytë më të madh spanjoll, transmeton Prive. /Prive.al

 

Artikuj të ngjashëm