Takimi i parë i tmerrshëm? Mënyrat për ta zotëruar atë për një shans të dytë!

By

Zhurma e takimit të parë mund të çojë në disa momente të sikletshme. Stomaku juaj është në nyje dhe ju jeni plot adrenalinë – është një organizim për disa momente katastrofike, por njerëzore.

Këto janë momentet që ju bëjnë të dridhura ose të skuqeni në takimin e parë dhe të mbajnë mendjen të rrotullohet nga siklet.

Nëse keni bërë një gabim – ose disa – në një takim të parë dhe dëshironi të dini se si të rikuperoni, të vazhdoni dhe shpresoni të merrni një shans të dytë, ka një mënyrë për ta bërë atë!

Ishte ajo që ju gërhitësit në mes të të qeshurit? Buzëqeshit gjithë natën, vetëm për të zbuluar më vonë një copë ushqimi të futur mes dhëmbëve? Ra nga karrigia? Apo ishte komenti që ofendoi disi takimin tuaj, pavarësisht qëllimeve tuaja të mira?

Le ta pranojmë … ju jeni vetëm njeri. Do të keni një takim të keq të paktën një herë në udhëtimet tuaja.

Pavarësisht, ja ku jeni, duke u zhytur në ankth dhe duke u përpjekur të kuptoni se si të shpengoni veten. Prit! Le ta mendojmë këtë mirë.

Këtu janë pesë mënyra për t’u rikuperuar nga një takim i parë i keq dhe për të lënë një takim të dytë:

1. Thjesht lëreni të shkojë

Kështu që ju “ngatërrove”. Sigurisht, ju dëshironi t’i bëni përshtypje dikujt në një takim, por nuk jeni perfekt. Shqetësimi për diçka që nuk mund ta ndryshoni do të shkaktojë vetëm më shumë stres.

Është më mirë të pranoni atë që ndodhi, të kuptoni se jeni krejtësisht të papërsosur dhe të vazhdoni përpara. Nëse takimi juaj nuk e lë të shkojë, besoni se partneri i duhur për ju do të shohë anën tuaj njerëzore dhe do t’ju japë një shans të dytë.

2. Qeshni

Duhet ta pranoni, ka disa histori të shkëlqyera “takimi i parë i shkuar keq”. A mund të jetë kjo ajo që ju tregoni në dasmën tuaj?

Asnjëherë nuk e dini nëse një moment siklet mund të rezultojë të jetë momenti i dashurisë që e ndihmoi takimin tuaj të shohë anën e pambrojtur dhe njerëzore të jush me të cilën ata bien në dashuri.

Ju mund të qeshni me të në moment, ose në një tekst pas datës. Kur të kërkoni për takimin tuaj të ardhshëm, mund të planifikoni t’i impresiononi përsëri me më shumë arratisje.

3. Pranoni të metat tuaja

Pranojeni veten dhe riformuloni atë që ndodhi në diçka pozitive. Merrni parasysh llojin e partnerit që dëshironi në jetën tuaj.

A e vlerësoni dikë që pret përsosmëri (dhe ka të ngjarë që e sheh veten si të përsosur gjithashtu)? Apo do të preferonit të dashuroheshit me dikë që ju sheh ashtu siç jeni, papërsosmëritë dhe gjithçka?

Të kesh një shkallë të lartë të vetëpranimit do t’ju ndihmojë të tërheqni partnerë që nuk janë gjykues, pranues dhe të dhembshur.

4. E çuditshme e zotëroni atë

Nëse e kapni veten në një siklet ose bisedë të sikletshme në një takim, në vend që ta injoroni, flisni për të! Me shumë mundësi, takimi juaj është po aq nervoz. 

Ata madje mund të ndihen të lehtësuar kur e diskutojnë atë. Përsëri, mbështjellja e një momenti të vështirë me humor është një mënyrë e mirë për të lehtësuar gjendjen shpirtërore.

5. Provoni 

Nëse doni një shans të dytë, kërkoni atë. Mos merrni vendimin se do të fshiheni në një shpellë për pjesën tjetër të jetës tuaj për shkak të një takimi të gabuar.

Takimi mund të jetë i vështirë. Nëse doni t’i mbijetoni, duhet të këmbëngulni me forcë dhe guxim. Çfarë keni për të humbur duke pyetur?

Mos harroni, ju jeni njerëzor, ashtu si gjithë të tjerët. Një takim i parë i keq mund të jetë një burim poshtërimi, humori ose lidhjeje mes dy njerëzve.

Ju krijoni histori për përvojat tuaja. Pak dhembshuri për veten, ndershmëri dhe humor mund të bëjnë një rrugë të gjatë kur jeni duke kërkuar për dashuri. 

Dhe kush e di? Momenti juaj i sikletit dhe qasja juaj e guximshme dhe autentike për ta trajtuar atë mund të jetë cilësia që takimi juaj i duket më tërheqës.

Pra, çfarë po prisni? Shlyejeni veten duke kërkuar atë datë tjetër.

Artikuj të ngjashëm