Pse shkenca thotë se është e nevojshme që të jeni dembelë ndonjëherë?

By

Sipas një artikulli të Buzzfeed News, mijëvjeçarët janë bërë brezi i lodhjes.

Sipas një studimi nga faqja e internetit, Project: Time Off, një martir i punës përkufizohet “si dikush që ka një ndjenjë turpi pushon. Ata janë të detyruar të punojnë shumë nga frika se nuk janë të disponueshëm ose përndryshe nuk janë të vlefshëm.”

Ne po sakrifikojmë kohën, energjinë dhe madje edhe shëndetin tonë për punë në të cilat nesër mund të zëvendësohemi. Sipas një sondazhi nga një sit punësimi, Monster, 11% e punonjësve ndihen fajtorë për pushimin. 32% e tjerë nuk ndiejnë faj, por ndihen të lidhur me zyrën, edhe në kohën e pushimit.

Ne po punojmë 50+ orë në javë, e cila përfundon të jetë kundërproduktive, pasi produktiviteti merr një rënie të mprehtë pas 55 orësh. Është njerëzisht e pamundur të mbash këtë ritëm, sipas shkencës.

Nuk po flini sa duhet.

Ne ngrihemi herët dhe biem në gjumë më vonë. Trupat tanë nuk po marrin pushimin që kërkojnë.

Mund të përshkallëzohet deri tek drejtimi i makinës në gjendje të përgjumur, gjë që mund të jetë po aq vdekjeprurëse sa vozitja nën ndikim. Gjumi i dobët gjithashtu mund të rrisë rrezikun për sëmundje serioze, si diabeti i tipit 2 dhe sëmundjet e zemrës.

Ndihesh i dëshpëruar.

Qëndrimi i vazhdueshëm në zyrë, kantier ndërtimi, apo edhe puna me orar të zgjatur mund të kontribuojë në depresion.

Marrëdhëniet tuaja personale janë të tendosura.

Orët më të gjata lënë shumë pak kohë për romancë dhe marrëdhënie të tjera.

Truri ynë duhet të rimbushet po aq sa edhe iPhone -et tanë. Ndërsa fjala e urtë thotë, ne nuk mund të derdhim nga një filxhan bosh.

Kështu që, herën tjetër kur dikush do të thotë se jeni dembel sepse po shijoni një ditë pa asgjë në ditën tuaj të merituar të pushimit, thuajini atyre, “Faleminderit, duhet ta provoni edhe ju!” /Prive.al

Artikuj të ngjashëm