Pse Halloween konsiderohet si festë drithëruese?

By

Halloween festohet çdo vit më 31 tetor duke përkujtuar Ditën e Shenjtorëve në vendet perëndimore si Mbretëria e Bashkuarm Irlanda, Skocia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vende të ndryshme evropiane.

Kjo ditë cilësohet si festë drithëruese dhe festohet me shumë entuziazëm në mbarë botën.

Njerëzit vishen si fantazma, shtriga, zombie, personazhe të trilluara dhe organizojnë parada, festa dhe tubime.

Në vende të tilla si Britania e Madhe dhe Irlanda, ishte një besim i zakonshëm që qeniet e mbinatyrshme ose të vdekurit  mund të vizitonin Tokën në prag të Ditës së Shenjtorëve.

31 tetori shënoi edhe fundin e sezonit të korrjes së Celtics me një festival të quajtur “Soin”.

Në ditët e para, fshatarët agrar mblidheshin, ndeznin zjarre dhe bënin qejf për t’i kthyer të vdekurit në botën shpirtërore dhe për t’i mbajtur larg nga të gjallët.

Artikuj të ngjashëm