Mënyra sesi ta mbroni shëndetin mendor kur njoftoheni me dikë përmes internetit

By

Njoftimet në internet mund të shkaktojnë një sërë emocionesh, nga pritja e deri tek eksitimi.

Mund të jetë e mrekullueshme të takosh njerëz të rinj dhe të fillosh marrëdhënie të reja, por aplikacionet dhe faqet e takimeve gjithashtu mund të krijojnë ndjenja të pasigurisë dhe të tilla të refuzimit.

Është vlerësuar se rreth një në katër të rritur vuajnë nga një formë e problem të shëndetit mendor për shkak të njohjes online.

Takimet janë emocionuese dhe studimet kanë treguar se kur ndodhin takimet pas bisedave në internet, ndodh një lëshim i shtuar hormoneve.

Ekspertët thonë se nëse ndjeni trishtim të madh, atëherë në të vërtetë mund të kërkoni vërtetim përmes aplikacionit tuaj të takimeve.

Nëse jeni të varur nga çdo mesazh i dikujt, pajtoheni me të dhe veproni sipas asaj që thonë atëherë kjo është një shenjë treguese e një dinamike të fuqisë që mund të bëhet e dëmshme. Në këtë rast duhet të mundoheni të jeni më të distancuar.

Ballafaqimi me refuzimin mund të jetë i vështirë pasi shumë prej nesh prezantojnë versionin më të mirë të vetes në internet, prandaj është e rëndësishme të shëroheni nga refuzimi para se të filloni të njihni një partner të ri.

Artikuj të ngjashëm