Nëse mbani shumë mëri, sigurisht je njëra nga këto shenja të horoskopit

By

Është shumë e zakonshme që njerëzit ta gjejnë veten me disa ndjenja të vazhdueshme lëndimi nëse dikush u ka bërë padrejtësi atyre. Por nëse keni mëri rregullisht, mund të ndjeheni sikur ky është një zakon që dëshironi të vendosni pas jush. Ndërsa dikush mund të ngjitet me ndjenja zemërimi ose pakënaqësie, sipas një eksperti të astrologjisë, disa shenja të horoskopit  zakonisht janë më të prira të mbajnë mëri.

Ujori është dikush që ndoshta nuk ngjitet në negativitet për një kohë të gjatë. “Kjo shenjë e ajrit liridashëse mund të mbajë mëri, por zakonisht konstaton se kërkon shumë energji”, thotë Dr. Elisa Robyn, PhD, një astrologe thotë për Bustle. “Kjo është një shenjë që nuk ndjehet rehat me emocione të thella dhe mërzitjet kërkojnë shumë zemërim dhe pakënaqësi,” thotë ajo. “Ujori mund të mos harrojë kurrë, por ata gjithmonë do të jenë të gatshëm t’i japin një personi një shans të dytë. Është shumë e lodhshme për t’u zemëruar dhe nuk shërben për ndonjë të mirë më të madhe.”

Këtu janë shenjat e zodiakut që ka shumë të ngjarë të mbajnë një mëri, sipas një eksperti të astrologjisë.


Dashi (21 Mars – 19 Prill)

Si një Dash, ju jeni ndoshta dikush që është shumë i gjallë. “Kjo shenjë zjarri është e përqendruar në të ardhmen e tyre dhe karrierën në planet, dëshirat dhe nevojat,” thotë Robyn. Për dallim nga dikush tjetër, i cili mund të ketë një qëndrim më të vazhdueshëm drejt realizimit të gjërave, ju mund të keni gjasë të mbani mëri nëse dikush u pret rrugën. “Ata i mbajnë mend të gjithë ata që i lenduan ose i pengonin ata të arrijnë një qëllim,” thotë ajo.

Nëse kjo është diçka me të cilën e gjeni veten duke luftuar, sigurohuni që të qëndroni në këmbë për veten tuaj në momentin nëse dikush tradhton besimin tuaj ose ju pengon të merrni njohjen që meritoni. Por pasi të përpiqeni të merreni me këtë çështje me personin për të cilin ju bëri padrejtësi, bëni çmos për të vazhduar më tej. Sa më pak energji të shpenzoni duke u zemëruar, aq më shumë energji do t’ju duhet për të arritur ëndrrat tuaja.


Akrepi (23 tetor – 21 nëntor)

Ndërsa një Dash mund të shqetësohet kur dikush i lëndon, një Akrep ndoshta ka një reagim më të thellë emocional. “Kjo shenjë uji ndjen emocione në një nivel më të thellë se çdo shenjë tjetër,” thotë Robyn. “Ata e mbajnë mend çdo tradhti në një masë të madhe.” Por si një Akrep, nuk ka të ngjarë të tërhiqeni në zhgënjimin tuaj. Kjo shenjë e zodiakut është e njohur për kërkimin e hakmarrjes kur ata mendojnë se i janë bërë padrejtësi, thotë ajo.

Si Akrep, nuk ka nevojë të pretendoni se emocionet tuaja negative nuk ekzistojnë. Por adresimi i tyre në një mënyrë të shëndetshme mund t’ju ndihmojë të hiqni mëri, në mënyrë që të mos keni nevojë ta bartni atë negativitet me vete. Flisni se si po ndjeheni me një mik të besuar ose një profesionist të shëndetit mendor, në mënyrë që të ndiheni më të qetë në lidhje me situatën.


Bricjapi (22 dhjetor – 19 janar)

A ka dikush për të cilin jeni zemëruar thellë, pavarësisht faktit se ka kaluar kaq shumë kohë që ndodhi incidenti me ta që nuk mund të mbani mend se çfarë ndodhi? Është shumë tipike për një Bricjap. “Kjo shenjë e tokës do të kujtojë çdo luftë dhe fyerje që kanë përjetuar ndonjëherë, dhe në të vërtetë mund të pëlqejë të rrëfejë këto histori shumë herë,” thotë Robyn. “Ata mund të mbajnë mëri për një kohë të gjatë edhe kur ata nuk mund të kujtojnë qartë se çfarë ka ndodhur saktësisht.”

Nëse e gjeni veten në këtë zakon, edhe kur nuk mbani mend pse, përpiquni të mbani ditar për këto përvoja. Nëse e keni vetë shkrimin tuaj, mund t’ju kujtojë se situata nuk ishte aq e tmerrshme sa ju kujtuat, dhe se nuk ja vlen të mbani mëri.


Peshqit (19 shkurt – 20 Mars)

“Kjo shenjë uji ruan dhembjet, plagët dhe fyerjet e perceptuara dhe i mendon rregullisht,” thotë Robyn. “Ata nuk janë të gatshëm të kërkojnë atë që u nevojiten dhe janë të zemëruar kur nevojat e tyre nuk plotësohen nga njerëz të tjerë.” Si Peshq, ju mund të jeni dikush që ka probleme të vokalizojë ndjenjat ose nevojat tuaja, por ju dëshironi që njerëzit përreth jush të kuptojnë se si po ndiheni sidoqoftë.

Është padyshim e arsyeshme të presësh që të dashurit tuaj të kujdesen për ju nëse vërejnë se dicka po ndodh me ju, por nëse dëshironi të punoni për të mos mbajtur mëri, mund të jetë e dobishme t’u shprehni atyre se si ju dëshironi të trajtoheni kur lëndoheni. Ndërsa mund të jetë e vështirë për ju të shpreheni në një moment dhimbjeje, të tregoni dikujt që i besoni asaj që ju nevojitet kur ndiheni të sigurt dhe të qetë mund të jetë një mundësi e mirë. Shpjegoni se cilat fjalë ose veprime ju qetësojnë kur ju keni një kohë të vështirë, në mënyrë që ata të mund t’iu ndihmojnë.


Nëse zbuloni se jeni duke mbajtur mëri, mund të ndihmojë të kuptoni se është me të vërtetë mirë për veten tuaj t’i lini ata pas jush. Ndërsa nuk jeni i detyruar të falni dikë që ju lëndon, ju mund të ndjeheni më shumë në paqe nëse përpiqeni të përqendroni vëmendjen tuaj në lidhjet  tuaja aktuale, sesa ato nga e kaluara.

Burimi: Bustle

 

Artikuj të ngjashëm