Ndahet nga jeta komediani i famshëm

By

Barry Humphries, komediani dhe aktori australian më i njohur për krijimet e tij Dame Edna Everage dhe Sir Les Patterson, ka vdekur në moshën 89-vjeçare.

Në një karrierë shtatë dekadash që përfshin teatër, televizion, libra dhe film, Humphries ishte i famshëm për humorin e tij absurd, shqetësues dhe transgresiv, duke u tallur me kulturën australiane me kastin e tij të personazheve, disa prej të cilëve do të renditeshin ndër krijimet komike më të dashura të të gjitha kohërave.

Humphries i përshkroi Everage dhe Patterson në veçanti si “dalje të mrekullueshme.

Lajmin për vdekjen e tij e njoftuan familjarët e të ndjerit.

“Ai ishte plotësisht vetvetja deri në fund, duke mos e humbur kurrë mendjen e tij të shkëlqyer, zgjuarsinë e tij unike dhe bujarinë e shpirtit. Me mbi 70 vjet në skenë, ai ishte një artist në thelbin e tij, duke bërë turne deri në vitin e fundit të jetës së tij dhe duke planifikuar më shumë shfaqje që fatkeqësisht nuk do të jenë kurrë. Audienca e tij ishte e çmuar për të dhe ai kurrë nuk i merrte si të mirëqenë. Edhe pse ai mund të mbahet mend më së miri për punën e tij në teatër, ai ishte një piktor, autor, poet dhe një koleksionist dhe dashnor i artit në të gjitha format e tij. Ai ishte gjithashtu një bashkëshort, baba, gjysh i dashur dhe i përkushtuar dhe një mik dhe i besuar për shumë njerëz. Vdekja e tij lë një boshllëk në shumë jetë. Personazhet që ai krijoi, të cilat u sollën të qeshura miliona njerëzve, do të vazhdojnë të jetojnë”, thuhet në njoftim.

Artikuj të ngjashëm