Kur punoni nga shtëpia mos mbani veshur pizhame! Kjo është arsyeja

By

Një hulumtim i ri tregon se të ndenjurit me pizhame ndërsa punoni në shtëpi, shkakton një përkeqësim të shëndetit mendor.

Sipas studimit nga studiuesit e Aussie, 41% e njerëzve thonë se panë dhe rritën produktivitetin kur punonin nga shtëpia e tyre ndërsa më shumë se një e treta raportuan një rënie të shëndetit të tyre mendor.

Kur studiuesit shikuan efektet e veshjes së pizhameve kur punonin, ata zbuluan se shoqërohej me raporte më të shpeshta të shëndetit të dobët mendor.

Plus, 59% e pjesëmarrësve të cilët thanë se vishnin pizhame gjatë ditës të paktën një herë në javë pranuan se mirëqenia e tyre bie kur punojnë nga shtëpia në krahasim me 26% të atyre që nuk vishnin kurrë pizhame gjatë ditës.

Studiuesit shpjeguan: “Megjithëse nuk mund të përcaktojmë nëse veshja e pizhameve është shkaku ose pasoja e përkeqësimit të shëndetit mendor, vlerësimi i efektit të veshjeve në njohje dhe shëndetin mendor po rritet, siç është vërejtur në pacientët e shtruar në spital”.

Ata vazhduan: “Inkurajimi i pacientëve të veshin rroba normale gjatë ditës mund të zvogëlojë ashpërsinë e depresionit”.

“Këshillat e thjeshta për t’u ndryshuar para fillimit të punës në mëngjes mund të mbrojnë pjesërisht nga efektet e kufizimeve të COVID-19 në shëndetin mendor dhe do të ishin më pak të kushtueshme sesa pizhamet ose rrobat e shtëpisë që fitojnë popullaritet pasi puna në shtëpi bëhet normë”.

Artikuj të ngjashëm