Kur është koha më e mirë për të bërë një tatuazh?

By

Ka disa mënyra të zakonshme për të menduar për kohën në lidhje me tatuazhet. Për shembull, sasia e kohës që do t’i duhet një artisti për të përfunduar një dizajn, ose sasia e kohës që do t’i duhet që një pjesë e re të shërohet plotësisht. Një mënyrë tjetër për të menduar për marrëdhënien midis kohës dhe tatuazheve është të pyesni nëse ka një kohë ideale për ta bërë një të tillë. A duhet të rezervoni takimin tuaj për një kohë të caktuar? Dhe nëse po, kur është koha më e mirë për të bërë një tatuazh?

Ndërsa përgjigja ndryshon, përgjigja e shkurtër është po, ka kohë optimale për të planifikuar seancat tuaja të tatuazheve.

Koha e ditës: brenda dy orëve pas ngrënies

Jes Valentine, artisti i tatuazheve me bazë në Bruklin dhe pronar i Haven Studio, ka bërë tatuazhe për më shumë se 14 vjet dhe, i pyetur se kur është koha më e mirë për të bërë një tatuazh, mendon se nuk ka një kohë të përsosur të ditës. Ajo shpjegon se koha më e mirë në fund varet nga preferencat personale. “Disa njerëz preferojnë të bëjnë tatuazh herët, sepse atëherë ata mund ta heqin atë nga rruga dhe të vazhdojnë pjesën tjetër të ditës së tyre, ndërsa njerëz të tjerë preferojnë ta bëjnë atë gjatë natës, kështu që pas përfundimit, ata thjesht mund të shkojnë në shtëpi dhe të flenë. .” Pavarësisht nga koha e ditës që zgjidhni të bëni tatuazh, ajo rekomandon që të jetë brenda dy orëve nga ngrënia e një vakti. Ushqimi para se të bëni një tatuazh është integral i komoditetit tuaj gjatë gjithë procesit pasi rrit sheqerin në gjak, gjë që ndihmon trupin tuaj të prodhojë adrenalinën e nevojshme për të zbutur çdo dhimbje që mund të përjetoni.

Koha e javës: disa ditë para stërvitjes ose festës suaj të radhës

Dita e javës nuk është një masë kohore që ka ndonjë efekt real në procesin e tatuazhit, kështu që është mirë të bëni tatuazh në çdo ditë që i përshtatet më mirë orarit tuaj. Thënë kështu, Astrid Elisabeth, bashkëpronar i Somewhere, një studio private tatuazhesh në Nju Jork, sugjeron të rezervoni takimin tuaj për tatuazhe disa ditë përpara herës tjetër që planifikoni të ushtroheni (nëse stërviteni çdo ditë, duhet të merrni të paktën një ose dy ditë pushim pas një tatuazhi të ri) ose festë. Si çdo plagë tjetër, është e rëndësishme t’i jepni një tatuazh të ri kohë për të filluar procesin e shërimit të tij dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke pushuar për disa ditë pas përfundimit të tij. Tërheqja ose shtrirja e tepërt që vjen nga stërvitja ose ndeja mund ta pengojë këtë proces, kështu që përpiquni të planifikoni tatuazhet tuaja rreth këtyre aktiviteteve kur është e mundur.

Për më tepër, nëse keni menstruacione, Valentini rekomandon që të shmangni rezervimin e takimit tuaj për tatuazhin ndërsa jeni duke rrjedhur gjak. Nëse menstruacionet vijnë herët ose nuk e mbani gjurmët nga afër të ciklit tuaj, prapë mund të bëni tatuazhe, por ajo vëren se “trupi ynë është shumë më i ndjeshëm gjatë kësaj kohe dhe kjo e bën dhimbjen më keq”.

Koha e vitit: vjeshtë ose dimër (kur është ftohtë jashtë)

“Vera është koha më e keqe për të bërë tatuazhe. Jeni të djersitur, dielli po ju skuq lëkurën dhe ndoshta dëshironi të notoni në oqean [por nuk mundeni]”, thotë Elisabeth. Për të shëruar një tatuazh të ri në mënyrë më efektive, duhet ta mbani atë larg diellit dhe të shmangni njomjen (në dushe, banjë, pishina, liqene, etj.), gjë që është shumë më e vështirë në verë sesa gjatë muajve më të ftohtë gjatë gjithë vjeshtës. dhe dimrit. Plus, nëse merrni bojë të re në muajt e ftohtë, tatuazhi juaj do të shërohet plotësisht dhe do të jetë gati për t’u dukur kur të kthehet moti i ngrohtë.

 

 

Artikuj të ngjashëm