Kontrolloni këto gjëra përpara se të bëni blerjen e ardhshme të kozmetikës

By

Me kaq shumë marka dhe kozmetikë të ndryshme të disponueshme për pothuajse çdo lloj lëkure, është e vështirë të dini se cila është ideale për ju. Qëllimi duhet të jetë të shihet nëse produkti është në gjendje të adresojë shqetësimin ose të japë atë që synohej të bënte.

Por, gjithashtu duhet të përputhet me tonin e lëkurës dhe t’i përshtatet llojit të saj. Investimi në produkte me cilësi të lartë do të sigurojë që lëkura të ndihet dhe të duket e freskët.

Ndërgjegjësimi për përbërësit

Industria e kozmetikës kohët e fundit ka filluar të reduktojë përdorimin e mikës pasi janë dokumentuar efektet anësore të pluhurit të saj. Për më tepër, disa përbërës dhe aroma mund të shkaktojnë reaksione alergjike në lëkurën tuaj. Kozmetika që përmban kimikate të tilla si parabenet, petrokimikatet, plumb, merkur dhe ftalatet janë të gjitha substanca që tani studiohen në detaje për sa i përket efekteve të tyre në lëkurën tonë.

Identifikimi dhe blerja sipas tipit të lëkurës

Përpara se të zgjidhni të blini një produkt, është e rëndësishme që të kuptoni llojin e lëkurës, vetë ose me ndihmën e një dermatologu. Duhet të theksohet se lloji i lëkurës është gjithashtu dinamik, që do të thotë se nuk është fikse gjatë gjithë jetës dhe është e prirur për të ndryshuar. Faktorë të tillë si hormonet, udhqyerja dhe mjedisi kanë ndikim në llojin e lëkurës.

Nëse produkti nuk është i përshtatshëm për llojin e lëkurës, ai do të jetë i paefektshëm dhe mund të përkeqësojë kushtet aktuale ose mund të shkaktojë të reja.

Qëndroni larg përbërësve që ju irritojnë lëkurën

Ju duhet të bëni një test patch për të përcaktuar nëse ka përbërës që ju shkaktojnë acarim ose alergji. Kur aplikoni një kozmetikë të caktuar në lëkurë, ajo do të reagojë shpejt dhe do të shkaktojë acarim, i cili mund të çojë në alergji. Duhet të keni parasysh se lëkura në zona të ndryshme të fytyrës ndryshon, që do të thotë se lloji i lëkurës së buzëve dhe syve mund të ndryshojë.

Është kritike të pranohet se edhe nëse bazamenti i një marke të caktuar është i përshtatshëm për llojin e lëkurës tuaj, buzëkuqi nga e njëjta markë mund të mos jetë i përshtatshëm. Kjo është arsyeja pse është e dobishme të zgjidhni kozmetikë që përmbajnë kimikate që ju përshtaten.

Produktet që mund të inkorporohen në stilin tuaj

Trendet vijnë e shkojnë, dhe ndërsa zhurma rreth një përbërësi ose produkti të ri mund të jetë joshëse, merrni një moment për të parë nëse do ta përdorni apo jo. Investimi në pajisjet ose produktet më të përditësuara ka kuptim vetëm nëse mund t’i përfshini ato në rutinën tuaj në mënyrë të vazhdueshme. Konsideroni gjithçka me kujdes përpara se të zgjidhni nëse është e përshtatshme për ju dhe sigurohuni që të keni vend në orarin tuaj të rregullt për çdo gjë që vendosni të përfshini.

Artikuj të ngjashëm