Këshilli anglez u bën thirrje prindërve të mos e shikojnë fëmijët “Squid Game”

By

Një këshill në jug të Anglisë ka këshilluar prindërit të mos i lënë fëmijët e tyre të shikojnë shfaqjen e Netflix “Squid Game” pasi raportohet se fëmijët e moshës gjashtë vjeçare po kopjojnë sfidat e saj të dhunshme.

Ekipi mbrojtës i edukimit nga këshilli Qendror i Bedfordshire i dërgoi një email prindërve dhe kujdestarëve në rreth duke i nxitur ata që të “jenë vigjilentë pasi dëgjojnë raportet se fëmijët dhe të rinjtë po kopjojnë lojëra dhe dhunë nga seria e re e Netflix “Squid Game”.

Në program, garuesit me borxh luajnë lojëra me para, por pushkatohen nëse dështojnë.

Megjithëse shumë nga lojërat e paraqitura në program kërkojnë armë dhe pajisje të specializuara, disa prej të cilave janë versione të dhunshme të lojërave në shesh lojërash, siç janë mermerët dhe tërheqjet e luftës, të cilat janë të lehta për t’u rikrijuar nga fëmijët.

Shumë fëmijë nuk po e shikojnë shfaqjen, por janë të vetëdijshëm për të përmes sfidave virale në TikTok, ku përdoruesit e mediave sociale postojnë versionet e tyre të lojërave.

Disa raporte thonë se fëmijët kanë përdorur dhunë fizike në shesh lojërash për të “ndëshkuar” humbësit si zëvendësim i lojtarit që humbet jetën. Veçanërisht e popullarizuar është drita e kuqe, drita jeshile e njohur tradicionalisht si statuja ose gjurmët e gjyshes në Mbretërinë e Bashkuar, në të cilat lojtarët përpiqen të arrijnë në vijën e finishit ndërsa drejtuesit të lojërave janë kthyer me kurriz. Ata duhet të ngrijnë në vend sa herë që kukulla e gjyshes/e mërzitur e Kallamarit kthehet.

Këtë muaj një shkollë në Belgjikë tha se fëmijët po rrihnin ata që lëviznin në vend që t’i qëllonin, si në lojën me kallamar.

Email -i i këshillit të Qendrës Bedfordshire tha: “Kohët e fundit ka pasur disa raporte shqetësuese në lidhje me fëmijët dhe të rinjtë që luajnë lojën e kallamarit gjatë shkollës. “Squid Game” po shikohet gjithashtu përmes platformave të tjera si YouTube dhe TikTok, dhe duke pasur parasysh popullaritetin e lojërave në shfaqje, zhvilluesit kanë bërë mini-lojëra të ndryshme të bazuara në Squid Game në Roblox dhe platforma të tjera lojrash.

“Ne këshillojmë fuqimisht që fëmijët nuk duhet të shikojnë lojën Squid. Shfaqja është mjaft grafike me shumë përmbajtje të dhunshme”.

Artikuj të ngjashëm