Katër burra të sinqertë rrëfejnë arsyen e vërtetë pse tradhtuan gratë e tyre

By

A është tradhtia më përhapur sot se më parë, apo thjesht jemi më të vetëdijshëm se kjo ndodh për shkak të ngopjes mediatike?

Tradhtarët bëjnë zgjedhje, por ato zgjedhje udhëhiqen gjithashtu nga reaksionet kimike, mjedisi, dëshirat dhe nevojat e individit, si dhe gjendja e vetëvlerësimit dhe egos së tyre.

Dopamina është shkaktari kryesor që e shtyn një mashkull të mashtrojë.

Reagimi kimik i një afere është intensiv. Truri është i përmbytur me dopaminë dhe dëshirat tona primare të çiftëzimit fillojnë. Jeni të varur nga ndjenjat më të pabesueshme të “dashurisë”, “lidhjes” dhe dëshirës (zakonisht është thjesht epsh).

Ja çfarë thanë burrat në rrëfimet e tyre anonime për tradhtinë martesore:

“Seks aferash? Jashtzakonisht i mrekullueshëm. Unë bëra seks me [gruan tjetër] kudo: sedilja e pasme, sedilja e përparme, kapaku i makinës, shtrati i hotelit, kabina e restorantit, shtëpia e saj, shtëpia ime… nuk kishte rëndësi. Ishte thjesht emocionuese. Çmendurisht emocionuese.” – Matt T.

Dhe pjesa mendore e një lidhjeje mund të jetë më e keqe:

“Biseda ishte e mahnitshme. Ne thjesht u lidhëm plotësisht. Të dy ishim të martuar, duke parë njëri-tjetrin, të dy duke pyetur pse ishim ende me bashkëshortët tanë. Dashnorja ime ishte e zgjuar; shumë më e zgjuar se gruaja ime. Vazhdova të pyesja veten pse nuk e kam takuar më parë? Si më urrente kaq shumë universi që ta mbajë larg meje këtë krijesë engjëllore për kaq gjatë? Pse humba 20+ vite të jetës sime me gruan e gabuar?” – Roger G.

Marrëdhëniet e reja janë emocionuese, pasionante, shpresëdhënëse dhe misterioze. Por ato janë të tilla vetëm kur janë të reja. Nëse prisni pak, marrëdhënia juaj e re do të jetë… e vjetër. E mërzitshme.

Ky ishte realizimi i Stephan R. – rreth gjashtë muaj pasi divorci i tij u finalizua dhe ai ishte ulur përballë tryezës së mëngjesit nga e dashura e tij e atëhershme/tani. Ai u nda me gruan e re dhe donte dëshpërimisht të rregullonte gjërat me gruan e tij:

 

“Unë e di perceptimin e tradhtarëve dhe ata që nuk kanë pasur një lidhje mendojnë se tradhtarët nuk janë penduar. Për shembull, unë bëra atë që bëra pa u kujdesur për efektet e mëvonshme. E thënë thjesht: duhet të kem tradhtuar sepse thjesht nuk ma ndjente për asgjë ose askënd përveç vetes. Unë e kuptoj këtë këndvështrim.

Tradhtia është një veprim egoist. Por mos u mashtroni. Kam një keqardhje të madhe. Ndjej se e lashë integritetin dhe nderin tim diku mes shikimit të prezervativit të parë që rrotullohet në tualetin e hotelit me pesë yje dhe qëndrimit ballë për ballë me gruan time që më bërtiste”. – Stephan R

Eric T. Pajtohet me deklaratën e mësipërme:

“Ndërsa flas me ju, zemra ime zhytet më thellë në turpin dhe çnderimin që përshkon lëkurën time. Ndihem si një copë plehre. Asnjë sasi kënaqësie fizike apo stimulimi mendor nuk do të kompensojë budallallëkun e sjelljes sime. Dua të them po endesha si një 17-vjeçar me një dëshirë të përhershme, duke menduar se të tjerët nuk mund të shihnin se çfarë po bëja dhe si po veproja. Unë jam thjesht një idiot.”  /Prive.al

Artikuj të ngjashëm