Grimeri më i famshëm shqiptar, ka ca fjalë kundër fenomenit të “bullizmit”

By

Fillimi i vitit shkollor për shumë fëmijë është një kohë e lumtur po për disa fsheh frikëra, sepse u kujton atyre një ambient ku ngacmohen vazhdimisht nga klasorët e tjerë.

Prindërit janë ata të parët që u japin këshilla të vegjëlve të tyre të cilët mund të jenë viktima të bullizmit ose vetë bullistë.

Edhe grimeri më i famshëm shqiptar, që punon ngushtë me familjen Kardashain/Jenner, Mario Dedivanovic ka një këshillë për të ndarë.

Ai ka shpërndarë në Instagram një postim:

“Kërkesë e veçantë për të gjithë ju që riktheheni në shkolla në ditët në vazhdim: nëse shihni dikë që ka vështirësi të bëjë miq ose po e tallin sepse nuk ka aq shumë shokë ose sepse është i turpshëm ose jo dhe aq i bukur ose nuk ka veshur rrobat më “in”- ju lutem i dilni në krah. Përshëndeteni ose të paktën i buzëqeshni nëpër korridore. Asnjëherë nuk mund ta dini se çfarë ai person mund të jetë duke kaluar jashtë shkollës. Mirësjellja jote mund të bëjë një diferencë të madhe në jetën e dikujt.”

Dhe krah këtij mesazhi kaq të menduar në lidhje me bullizmin, Mario ka rrëfyer dhe një histori të tijën:

“Kur isha në shkollë fillore (klasa e dytë apo e tretë) kishte disa fëmijë që tallnin një vajzë të vogël nga Kina që nuk fliste anglisht dhe i hidhnin gjëra gjatë drekës ndërkohë që ajo ulej vetëm. Ajo thjesht ulte kokën. Fillova të ulesha me të gjatë drekës dhe të flisja dhe ata ndaluan së hedhuri gjëra. Në fund të ditës, dilja nga shkolla me të. Madje mbaj mend që i lidhja flokët ndonjëherë sepse i binin në sy. Në ditën e fundit të shkollës, mamaja ose gjyshja e saj më dha një lodër të vogël. Ajo nuk fliste anglisht, por nuk ishte nevoja. Mirësjellja është një gjuhë universale.”

View this post on Instagram

🙏🏻 Had to repost. When I was in elementary school (2nd or 3rd grade) there were some kids who used to bully a little girl from China who didn’t speak English and they would throw things at her during lunch as she sat alone. She would just put her head down. I started to sit with her during lunch and talk to her and they stopped throwing things. At the end of the day I would walk out of the building with her. I even remember tying her ponytail for her sometimes because her hair would fall in front of her eyes. On the last day of school her mom or grandmother gave me a little toy. She didn’t speak English but she didn’t need to. Kindness is a universal language ♥️ Hope you all have a great school year xo

A post shared by MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) on

 

Artikuj të ngjashëm