Gratë kanë nevojë për 2 herë më shumë dashuri sesa burrat

By

A mendoni se meshkujt duan më shumë seks se femrat në marrëdhëniet e tyre? Nëse po, nuk jeni vetëm. Është një keqkuptim i zakonshëm, por që neuroshkenca po rezulton e gabuar. Në fakt, ka disa dallime të mëdha midis trurit të mashkullit dhe femrës, dhe sapo t’i kuptoni këto dallime, do të kuptoni pse janë gratë, jo burrat, ata që kanë nevojë për dy herë më shumë dashuri dhe seks në marrëdhëniet e tyre.

Për të filluar, le të shohim trurin e majtë dhe trurin e djathtë. Truri i majtë ka të bëjë me strategjinë, matematikën, lineare, të orientuar drejt detyrave, etj. Truri i majtë është gjithashtu aty ku është dopamina.

Dopamina është një neurotransmetues që ju jep ndjenja të mira sa herë që përfshiheni në aktivitete shpërblyese. Ju mund të rrisni nivelet e dopaminës në varësi të sjelljes suaj.

Sa i përket trurit të duhur, ai është më emocional dhe krijues. Dhe neurotransmetuesi i trurit të djathtë është serotonin, hormoni i lumturisë. Por ndryshimi i madh midis dopaminës dhe serotoninës është se ndërsa ju mund të rrisni vetë nivelet e dopaminës, nuk mund t’i rrisni vetë nivelet e serotoninës. Këto duhet të ngrihen nga jashtë.

Gjëra të tilla si reagimet pozitive, vërtetimi dhe vëmendja mund të ndihmojnë në ngritjen e niveleve të serotoninës.

Dr.Stephanie Estima ndan se edhe pse gratë janë natyrshëm më me trurin e djathtë, janë burrat ata që në fakt kanë dy herë më shumë receptorë serotonine në trurin e tyre.

Pra, çfarë do të thotë kjo në kontekstin e një marrëdhënie romantike? Do të thotë që femrat kanë nevojë për dy herë më shumë dashuri dhe përforcim pozitiv nga partnerët e tyre.

Këta faktorë të jashtëm ndihmojnë në rritjen e niveleve të serotoninës së një gruaje. Dhe me nivele më të larta të serotoninës, një grua ndihet më e dashur, e vlerësuar dhe e rëndësishme për partnerin e saj.

Pra, ndoshta një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për ju dhe marrëdhënien tuaj është të kuptoni se si partneri juaj mund të rrisë nivelet e serotoninës. Në këtë mënyrë, të dy do të ndiheni të dashur, të respektuar dhe më intim.

Artikuj të ngjashëm