Gjërat që burrat e mirë duhet të ‘heqin dorë’ për të qenë me gruan e duhur

By

Ndërsa plakemi, gjejmë më shumë gjëra që ndryshojnë rreth nesh pa ndonjë paralajmërim të vërtetë. Prioritetet tona ndryshojnë, qëllimet tona ndryshojnë dhe dëshirat tona për atë që duhet të bëjmë në fundjavë.

Papritur, kuptoni se prioritetet tuaja po ndryshojnë – dhe ju duhet të ndryshoni gjithashtu.

Ndryshimi është i vështirë sepse kërkon humbjen e njerëzve dhe gjërave nga jeta jonë, shpesh sakrifikimin e aspekteve të vetes, ose ndarjen e rrugëve me njerëz ose gjëra që kanë qenë pjesë e madhe e ekzistencës sonë për një kohë të gjatë.

Por gjëja qesharake është që ju përfundimisht kuptoni se nuk po humbisni apo hiqni dorë fare nga asgjë; ju thjesht po derdhni lëkurën e jetës tuaj që nuk ju shërben më.

Këtu janë pesë gjërat që burrat duhet të ‘heqin dorë’ kur të mësojnë se si të gjejnë dashurinë:

1. Zakonet e këqija

Ndoshta ju jeni të tmerrshëm në kursimin e parave. Ndoshta ju jeni një komunikues i dobët. Ndoshta nuk hani aq shëndetshëm ose nuk stërviteni aq shpesh sa duhet.

Çështja është që të jesh me gruan e duhur, duhet të punosh për t’u bërë burri i duhur. Është e vërtetë që gruaja e duhur do t’ju dojë për atë që jeni, por është gjithashtu e vërtetë që ajo do të mbajë standarte për veten dhe burrin që lejon në jetën e saj.

2. Nevoja për të pasur të drejtë

Asnjë marrëdhënie nuk është diell dhe ylber gjatë gjithë kohës, pavarësisht vizionit që mund të merrni nga disa nga artikujt e mi të tjerë. Do të ketë mosmarrëveshje, do të ketë argumente dhe mbi të gjitha do të ketë kompromis.

Kur lindin këto situata, fleksibiliteti është çelësi. Ju nuk mund t’i keni gjithmonë gjërat sipas mënyrës suaj dhe të prisni që një marrëdhënie të funksionojë pa probleme. Ajo kërkon të japë dhe të marrë nga të dy njerëzit.

Nëse njëri nga shokët e skuadrës ndjen nevojën për të pasur vazhdimisht të drejtë, ata do të jenë të mbyllur për të dëgjuar dhe përshtatur me opinionet e partnerit të tyre dhe marrëdhënia do të shpërthejë.

3. Egoja

Kur jemi në fillim të të 20-ave, jemi të pathyeshëm. Ne nuk kemi nevojë për askënd. Por me pjekurinë vjen të kuptuarit se askush nuk është i përsosur dhe ne kemi shumë për të mësuar.

Më pas, ne e kuptojmë se shumë nga këto përvoja mësimore vijnë nga gruaja me të cilën do të dashurohemi, pasi ajo sjell një perspektivë të re në jetën tonë.

Por në mënyrë që të hapemi ndaj këtyre përvojave, ne duhet ta lëmë egon tonë aty ku i takon – në të kaluarën – dhe të hapemi ndaj cenueshmërisë. 

4. Duke bërë përpjekje mediokre

Ndoshta shmangia juaj ndaj angazhimit ose neveria ndaj romancës ju ka shërbyer mirë kur fundjavat tuaja ishin plot me bare dhe klube, por kur po ndërtoni një themel për një të ardhme me një grua të pjekur dhe të vendosur, duhet të rregulloni qasjen tuaj.

Çiftet e suksesshme mësojnë dhe rriten së bashku. Ata piqen si individë dhe si ekip.

Për të qenë pjesë e këtij ekipi, duhet të kuptoni se duke u rritur, gratë nuk ëndërronin për burra që u bënin përpjekje mediokre. Jepini asaj pasionin, dashurinë, ndershmërinë dhe energjinë tuaj.

5. Të menduarit afatshkurtër

Kur jemi më të rinj, është e natyrshme të mendojmë pak më pak për të ardhmen dhe pak më shumë për të tashmen.

Gruaja e duhur do të kuptojë se është e vështirë të planifikosh një të ardhme me dikë që nuk ka plan për të ardhmen. Ajo do të dëshirojë t’i angazhohet vetëm dikujt që do të zotohet jo vetëm ta mbështesë atë ndërsa ajo ndjek qëllimet e saj, por që ndjek edhe të tijat.

Nuk do të fluturojë thjesht për të “të parë se ku shkojnë gjërat”. Ajo do të dëshirojë një burrë që të mund të llogarisë si shok ekipi në jetë dhe në dashuri.

Pjesa më e mirë e heqjes dorë nga këto gjëra është se nuk po humbisni asgjë fare.

Në fakt, ju po fitoni: mençuri, pjekuri dhe potencialin për më shumë lumturi përmbushëse sesa do të gjenit nëse do të ruani këto zakone kufizuese.

Artikuj të ngjashëm