Fotografitë më ikonike të të gjitha kohërave

By

Një imazh nuk është thjesht një fotografi e një momenti. është shumë më tepër.

Këto foto portreti tregojnë një pjesë të sekondës në historinë tonë të botës. Ato portretizojnë marrëdhëniet, situatat dhe kalimin e kohës.
Dhe kur i shohim ato, ne u japim atyre edhe më shumë shtresa kuptimi përmes prizmit të përvojave tona.

Lennon & Yoko – Annie Leibovitz (1980)

Iconic photos - Lennon & Yoko by Annie Leibovitz
Imazhi i John Lennon dhe Yoko Ono nuk është seancë e zakonshme e fotografisë. Në atë kohë, John dhe Yoko ishin një çift i martuar, me një adhurim të fortë për njëri-tjetrin.

Dalí Atomicus – Philippe Halsman (1948)

Dalí Atomicus by photographer Philippe Halsman, most famous photographs
Frymëzuar nga Leda Atomica e Dali, Halsman donte të krijonte një ide të pezullimit. Mbi të gjitha, Atomicus do të thotë ‘gjithçka në pezullim’. Ai krijoi një skenë të hollësishme për të rrethuar artistin ndërsa tregonte punën origjinale.
Skena përfshinte shumë elementë. Një karrige lundruese, një kovë me ujë, një Dali duke kërcyer dhe shumë piktura.

Dita e Valentinit në Times Square – Alfred Eisenstaedt (1945)


Është një shembull klasik pse fotografia bardh e zi është një medium i fuqishëm. Tregon gjithashtu një kohë, një vend, një humor dhe një ndjenjë.

Ju nuk duhet të dini datën ose titullin për ta kuptuar atë. Mund të tregoni se kjo është një skenë në një qytet të madh në Sh.B.A. Nga veshja, mund të kuptoni se janë vitet e 40-ta, dhe nga uniformat, mund të merrni me mend se është gjatë kohës së luftës.

Të qeshurat dhe fytyrat e lumtura flasin për përfundimin e luftës, ose për rreth saj.

Dhe çifti? Ajo është një infermiere dhe ai është një detar. Ai e kap dhe e puth atë, dhe nga sa duket, është pa pëlqimin e saj.
E shtënë në Times Square, kjo imazh u bë një nga fotot më ikonike ndonjëherë. U bë simbol i lirisë në kujtesën kolektive.

Betty Grable – Frank Powolny (1943)

Betty Grable, iconic photos by Frank Powolny
Para Marilyn Monroe, ishte Betty Grable. Një aktore që luan në Sëeet Rosie O’Grady. Nuk e dinte që ajo së shpejti do të ishte fytyra dhe frymëzimi prapa fotografisë boudoir.

Princi Charles & Princesha Diana – Tim Graham (1981)

Wedding potrait of Prince Charles & Princess Diana, iconic photos by Tim Graham
Ka dy data në historinë britanike, ku të gjithë e dinë se çfarë po bënin në ato momente. Dita kur Princesha Diana u martua dhe ditën kur vdiq.
Dasma e saj me Princin Charles u konsiderua gjerësisht një përrallë, dhe ngjarja e shekullit. Një audiencë e vlerësuar e TV në të gjithë botën prej 750 milion njerëz që po ndiqnin dasmën.

Artikuj të ngjashëm