Forbes emërton artistët më të paguar për vitin 2019

By

Forbes ka zbuluar listën e saj vjetore të muzikantëve me fitimin të lartë në botë dhe lista e vitit 2019 përfshin të gjithë nga hip-hopi deri te pop dhe rock.

10 muzikantët me të ardhurat më të larta fituan pak më shumë se 1 miliard dollarë në përgjithësi, duke tejkaluar kulmin e vitit të kaluar prej 886 milion USD.

Duke marrë fronin këtë vit është ylli i muzikës pop Taylor Swift i cila fitoi 185 milion dollarë falë një marrëveshje të re rekordesh, miratimesh dhe përfundimit të turneut të saj më të fundit. Ajo kërcen nga vendi numër 6 i vitit të kaluar dhe është në krye të listës për herë të dytë në pesë vjet. Ulur vetëm poshtë Swift është Kanye West në Nr. 2, duke fituar 150 milion USD për shkak të një rritje të shitjeve të atleteve të tij adidas YEEZY.

Ed Sheeran dhe The Eagles bien përkatësisht në Nr. 3 dhe 4, duke fituar 110 milion USD dhe $ 100 milion USD për shkak të një koncert të jashtëzakonshëm. Në pikën e gjysmës së 10 kryesuesve është Elton John, duke mbledhur 84 milion dollarë  gjatë turneut të tij tre vjeçar të lamtumirës.

 

 

Artikuj të ngjashëm