Dokumentet e FBI zbulojnë informacione në lidhje me incidentin e Brad Pitt dhe Angelina Jolie

By

Angelina Jolie tha se Brad Pitt e akuzoi atë për “shkatërrimin e kësaj familjeje” gjatë një konfrontimi të nxehtë – dhe nganjëherë fizik – në avionin e tyre privat në 2016, sipas një raporti të FBI-së për incidentin e ndarë me të dyja palët fillimisht në 2017. Raporti, i cili nuk është bërë publik, është marrë nga NBC News të martën. 

Një padi e vulosur kohët e fundit kundër FBI-së, e vulosur e Aktit të Lirisë së Informacionit, renditi një “Jane Doe” që kërkon lirimin e dokumenteve të FBI-së. Detajet e asaj që po kërkohet në dosjen më të fundit janë të paqarta dhe një avokat i Jane Doe tha në prill se ajo nuk mund të komentonte identitetin e klientit të saj. Por avokati vuri në dukje se ky klient “kërkonte të dhëna të tilla për vite me rradhë, por ishte penguar me gurë dhe i është dashur të drejtohej në një veprim gjyqësor për të marrë të dhënat e nevojshme”.

Dosja origjinale, e parë nga NBC News në mars, e përshkroi paditësen si një grua dhe tregoi se “burri i saj i atëhershëm dhe fëmijët e tyre, të cilët ishin të gjithë të mitur në atë kohë, po udhëtonin me avion privat”, kur “burri dyshohet se sulmoi fizikisht dhe verbalisht paditësen dhe fëmijët, të cilët kanë “përjetuar trauma të qëndrueshme fizike dhe mendore si rezultat i sulmit.” në raportin e FBI-së. 

“Ky raport u është dhënë të dyja palëve, gati gjashtë vjet më parë. Ne të dy e kishim atë, në tërësinë e saj, “thanë burime për NBC News. “Paragrafi i fundit (…) është shumë i qartë dhe konciz për faktin se të gjitha palët, të gjitha forcat e rendit ranë dakord për vendimin për të mos ngritur akuza. Kjo nuk ishte si një telefonatë e ngushtë. Ata e bënë hetimin e tyre ashtu siç duhej. Dhe vendimi është marrë me të gjitha palët në marrëveshje”.

Në nëntor 2016, FBI dhe Departamenti i Shërbimeve të Fëmijëve dhe Familjes në Qarkun e Los Angeles (DCFS) mbyllën një hetim mbi akuzat për abuzimin fizik që përfshinin Pitt dhe fëmijët e tij që erdhën nga një incident në shtator 2016 në bordin e një aeroplani privat që transportonte Pitt, Jolie fëmijët. Një burim i afërt me Pitt në atë kohë tha: “Ai është i theksuar se nuk ka arritur nivelin e abuzimit fizik, se askush nuk është lënduar fizikisht. Ai nuk e ka goditur në asnjë mënyrë fëmijën e tij në fytyrë. Ai nuk e bëri këtë; ai është i prerë për këtë. Ai vuri duart mbi të, po, sepse konfrontimi po dilte jashtë kontrollit.”

Asnjë akuzë penale nuk u ngrit kurrë kundër Pitt. Jolie bëri kërkesë për divorc nga Pitt në shtator 2016, duke përmendur dallimet e papajtueshme si arsyen e ndarjes. Jolie akuzoi Pitt në vitin 2018 se nuk ka paguar mbështetje të fëmijëve për më shumë se një vit. Pavarësisht se u deklarua ligjërisht beqar në prill 2018, çështjet e kujdestarisë kanë mbetur të vazhdueshme. Ndarja mes çiftit – e njohur dikur nga fansat si “Brangelina” – ishte shumë publike.

Raporti i FBI-së përshkruan këndvështrimin e Jolie për atë që ajo e përshkroi si një fluturim të mbushur me tension dhe orë të tëra, në të cilin ajo tha se Pitt kishte pirë. 

Në një artikull të GQ të vitit 2017, Pitt tha se kishte luftuar me alkoolin dhe kishte ndaluar së piri.

Sipas raportit të FBI-së, Jolie akuzoi Pitt se kishte derdhur birrë mbi të gjatë atij udhëtimi të shtatorit 2016 që përfundoi në Aeroportin Ndërkombëtar të Los Angeles.

Pitt dukej se kishte mosmarrëveshje me prindërimin e gruas së tij të atëhershme gjatë udhëtimit me aeroplan në përfundim të një udhëtimi familjar dy-javor, sipas raportit, i cili nuk e rendit qytetin e origjinës.

Artikuj të ngjashëm