Dënohet me burg reperi i famshëm

By

Tekashi 6ix9ine është dënuar me dy vjet burg për krimet që kreu ndërsa ishte anëtar i një bande të dhunshme.

Tekashi 6ix9ine

Reperi, emri i vërtetë i të cilit është Daniel Hernandez, u deklarua fajtor për rekord dhe vepra të tjera në New York.

23-vjeçari fillimisht mohoi akuzat, por vazhdoi duke dhënë prova kundër anëtarëve të tjerë të bandës për të marrë një dënim të zvogëluar.

13 muajt që ai ka kaluar në burg tashmë, do të përfshihen.

Reperi ishte përballur me një minimum prej 47 vjetësh dhe një maksimum të jetës në burg por marrëveshja e pranimit të fajësisë do të thotë që ai mund të lirohej rreth nëntorit të vitit 2020.

Ai dëshmoi kundër ish anëtarëve të Nine Trey Gangsta Bloods.

Veprat penale 6ix9ine akuzoheshin për përfshirje në shantazh, mbajtje armë zjarri, sulm me armë të rrezikshme dhe akuza për vrasje.

E gjitha kjo erdhi nga përfshirja e tij me një bandë të dhunshme amerikane Nine Trey Gangsta Bloods – e njohur edhe si TreyWay – e cila 6ix9ine përmendi më parë në Twitter.

Ai u bashkua me bandën në 2017, por u largua më pak se një vit më vonë.

Punimet e brendshme të bandës u ekspozuan nga 6ix9ine – dhe një tjetër anëtar i ish-bandës, Kristian Cruz.

Nëntë Trey Gjakët kryen plaçkitje, tregtonin drogë dhe ishin të dhunshëm kundër rivalëve dhe njëri-tjetrit sipas dëshmive të tij.

6ix9ine dha informacione për Anthony Ellison dhe Aljermiah Mack dhe të dy burrat janë dënuar që atëherë.

Ellison gjithashtu u shpall fajtor për rrëmbimin e 6ix9ine, gjymtimin dhe sulmin – ndërsa Mack u gjet gjithashtu fajtor për akuzat e tregtimit të drogës.

Artikuj të ngjashëm