Angelina Jolie promovon librin që u dedikohet të rinjëve

By

Angelina Jolie ndau një postim emocional në Instagram në lidhje me romanin e saj të ri “Know Your Rights And Claim Them: A Guide for Youth”.

Përveç ndarjes së disa fotografive nga nënshkrimi i librit të saj në Los Angelos, ylli 46-vjeçar shkroi se është ‘aq e frymëzuar nga të rinjtë në të gjithë botën që janë në vijën e parë të luftës për të drejtat e njeriut’.

Ajo vazhdoi: “Nga mbrojtja e mjedisit deri te luftimi i pabarazisë dhe diskriminimit, ata po ndërhyjnë për të bërë punën që të rriturit duhet, por deri më tani nuk kanë arritur ta bëjnë”.

Ajo vazhdoi të theksojë se ‘në kampet e refugjatëve dhe zonat e konfliktit globalisht, fëmijët po mbajnë barrën e pasojave të atyre vendimeve të këqija’.

“Kur fëmijët dhe të rinjtë kanë agjencinë, fuqinë dhe njohurinë për të folur, ata mund të ndryshojnë jetën e të rinjve dhe të rriturve, duke ndihmuar në arritjen e një shoqërie më të barabartë,” tha aktorja fituese e Akademisë.

Projekti i fundit i saj është shkruar në konsultim me aktivistët e rinj në të gjithë botën dhe avokaten e të drejtave të njeriut Geraldine Van Bueren.

Bueren është një nga hartuesit origjinal të Konventës së OKB -së të vitit 1989 për të Drejtat e Fëmijëve, synon të pajisë fëmijët me njohuritë për të sfiduar padrejtësisht padrejtësitë.

Gjatë një interviste me Reuters, Jolie tha: “Pra, shumë fëmijë janë në rrezik në të gjithë botën dhe ne thjesht nuk po bëjmë sa duhet”.

Ajo vazhdoi: “Këto janë të drejtat e tyre, të vendosura vite më parë bazuar në atë që do t’i bënte ata të rritur të shëndetshëm, të balancuar, të sigurt dhe të qëndrueshëm”.

Jolie, e dërguara speciale për agjencinë e OKB -së për refugjatët UNHCR, tha se ajo shpresonte që libri të kujtonte gjithashtu qeveritë për angazhimin e tyre ndaj traktatit global që ruan të drejtat civile, sociale, politike dhe ekonomike të fëmijëve.

“Ne kaluam shumë kohë duke bllokuar ato të drejta, kështu që ky libër do të ndihmojë fëmijët të kenë një libër mjetesh për të thënë këto janë të drejtat tuaja, këto janë gjërat që duhet të pyesni për të parë se sa larg jeni, në varësi të vendit dhe rrethanave tuaja , janë nga qasja në ato të drejta, cilat janë pengesat tuaja, të tjera që erdhën para jush dhe luftuan, mënyra se si mund të luftoni”.

Ajo tha se vendosi konventën e OKB-së në shtëpinë e saj për fëmijët e saj, por ishte e befasuar kur mësoi se vendi i saj, Shtetet e Bashkuara, nuk e kishte ratifikuar atë.

“Kjo më zemëroi dhe më bëri të filloj të pyes se çfarë do të thotë kjo?” tha ish -i Brad Pitt.

‘Pra, për secilin vend, çfarë është kjo ide, ju keni të drejtë për një arsimim, por atëherë pse kaq shumë fëmijë janë jashtë shkollës? Pse vajzat në Afganistan po dëmtohen nëse shkojnë? ‘ ajo tha.

Libri trajton identitetin, drejtësinë, edukimin dhe mbrojtjen nga dëmet, mes çështjeve të tjera. Ai siguron udhëzime për t’u bërë aktivist, të qenit i sigurt dhe një fjalor i termave dhe organizatave.

Përmes librit, ju duhet të gjeni rrugën tuaj përpara, sepse ne jemi shumë të shqetësuar për sigurinë e fëmijëve. Ne nuk duam që fëmijët të vrapojnë vetëm duke bërtitur për të drejtat e tyre dhe duke e vënë veten në rrezik ”, tha Jolie.

Libri është i mbushur me shembuj të zërave të rinj të fuqishëm nga e gjithë bota, përfshirë fituesin e Çmimit Nobel për Paqe Malala Yousafzai, aktivisten për klimën Greta Thunberg dhe gazetaren 15-vjeçare palestineze Janna Jihad.

Artikuj të ngjashëm