A duhet ta pastroni fytyrën pasi të largoni maskën e letrës?

By

Qëllimi kryesor një maske letre është të ndihmojë në hidratimin e lëkurës.

Por, ndërsa ekspertët e fushës rekomandojmë heqjen e maskës pas 20 minutash përdorimi, kjo nuk do të thotë që ju duhet ta lani lëkurën, pasi përbërësit mund të vazhdojnë të kenë efekt më pas, dhe serumi të zhytet në lëkurë.

Përbërësit kanë një efekt afatgjatë dhe kërkojnë kohë për t’u zhytur plotësisht në lëkurë dhe për të marrë efekt të plotë. Nga ana tjetër, nëse është mbrëmje, e keni mundësinë të aplikoni një krem ​​nate.

Kjo është një temë e folur rregullisht dhe arsyeja kryesore për këtë është sepse një maskë tradicionale, duke përdorur përbërës si balta, duhet të lahet plotësisht pas përdorimit.

Por rrethanat ndryshojnë kur bëhet fjalë për maskat e letrës,  që do të thotë se është absolutisht mirë të lihen në lëkurë, në mënyrë që të merrni të gjitha përfitimet.

Ndërkohë, para se të aplikoni maskën, duhet të përdorni një eksfoliues, për të pastruar çdo ndotës dhe vaj të tepërt nga shtresa e sipërme e lëkurës, si dhe hapjen e poreve.

Artikuj të ngjashëm