8 zakone të përditshme që do ju afrojnë edhe më shumë me njeriun tuaj të zemrës

By

Nëse dëshironi që marrëdhënia juaj të zgjasë për gjithë jetën, duhet ta trajtoni siç duhet partnerin tuaj. Jo vetëm në fillim të lidhjes, por çdo ditë të vetme të lidhjes. Këtu janë zakonet që do t’ju afrojnë më shumë gjatë kapitullit tuaj të ardhshëm të jetës:

Duke folur për emocionet tuaja në vend që t’i frenoni ato.

Ju nuk dëshironi të mbyllni partnerin tuaj jashtë. Ju nuk dëshironi t’i lini ata të pyesin pse jeni të mërzitur ose të zemëruar. Ju duhet të ndiheni rehat duke ardhur tek ata me çdo gjë që nuk është në rregull. Ju duhet t’u besoni atyre që të trajtojnë zemrën tuaj me butësi, të shmangin gjykimin tuaj, t’ju ngushëllojnë dhe t’ju ndihmojnë në vështirësitë tuaja.

Duke thënë faleminderit në vend që të merrni njëri-tjetrin si të mirëqenë.

Nuk ka rëndësi nëse partneri juaj ka bërë një punë të caktuar çdo ditë që kur keni filluar takimin. Ju ende duhet t’i falënderoni ata për kontributin. Sigurohuni që puna e tyre e palodhur të pranohet. Sigurohuni që ata e dinë që ju jeni të vetëdijshëm se sa përpjekje po bëjnë dhe se ju e vlerësoni atë.

Duke bërë kompromis në vend që të këmbëngulni në rrugën tuaj.

Ju duhet ta trajtoni partnerin tuaj si shokun tuaj të skuadrës. Ju duhet ta merrni lumturinë e tyre po aq seriozisht sa tuajën. Dhe kjo do të thotë të bëni kompromis me ta në vend që të këmbëngulni se keni të drejtë. Do të thotë të punojmë së bashku për të zgjidhur një problem në vend që ta trajtojmë njëri-tjetrin si kundërshtarë. Mos harroni, ju jeni në të njëjtën anë.

Vokalizoni dashurinë tuaj në vend që të supozoni se ata tashmë e dinë se si ndiheni.

Mos supozoni se partneri juaj tashmë e di se si ndiheni. Edhe nëse e bëjnë, nuk është kurrë keq të thuash fjalët. Kujtojuni atyre se ju ende i doni ata, ende i vlerësoni ata, ende ndiheni me fat që i keni. Sigurojini ata se asgjë nuk ka ndryshuar dhe mbani besimin e tyre të lartë.

Kushtojini vëmendje gjuhës së tyre të dashurisë në vend që t’u jepni atyre atë që dëshironi.

Ideja juaj për romancën mund të duket ndryshe nga ideja e partnerit tuaj për romancën. Pra, sigurohuni që gjestet tuaja të menduara bazohen në atë që ata duan, jo në atë që ju doni. Merrni parasysh hobi, mendimet dhe opinionet e tyre specifike përpara se t’i blini një dhuratë të shtrenjtë ose të bëni një gjest madhështor.

Të kaloni pak kohë të ndarë në vend që të kaloni çdo moment të lirë së bashku.

Ju nuk duhet të braktisni pavarësinë tuaj pasi të gjeni personin tuaj. Ju ende duhet të ndiqni hobet tuaja dhe të kultivoni miqësitë tuaja. Sado që dëshironi të kaloni kohë cilësore së bashku, disa orë larg njëri-tjetrit çdo javë mund të jenë shumë më të shëndetshme sesa të kaloni çdo moment zgjimi së bashku.

Zbatimi i kufijve tuaj në vend që të përkulni rregullat për ta.

Ju mund të mendoni se po i bëni një nder partnerit tuaj duke e lënë atë të shpëtojë nga vrasja, por kjo vetëm do ta dëmtojë lidhjen tuaj në planin afatgjatë. Do të mjegullojë linjat dhe do t’i bëjë pritshmëritë të paqarta. Është më mirë të respektosh kufijtë e tyre dhe të zbatosh kufijtë e tu që në fillim.

Kërkoni ndihmë kur ju nevojitet në vend që të përpiqeni të mos i ‘rëndoni’.

Nuk duhet të mbani sekrete nga partneri juaj për ta mbrojtur atë. Nëse ata kujdesen vërtet për ju, atëherë ata do të duan të dinë se si ndiheni. Ata do të duan që ju të ndani atë që keni në mendje. Ju nuk po i ngarkoni ato duke u hapur. Ju po i afroni ata më pranë jush, emocionalisht. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm