100 vjet: Gjithçka rreth filmit eksperimental që do të lansohet pas një shekulli!

By

100 Years është një film eksperimental fantastiko-shkencor që është shkruar nga John Malkovich dhe prodhuar nga Robert Rodriguez, në vitin 2015. Filmi ishte një nga disa filma të shkurtër të shkruar nga Malkovich për markën Louis XIII Cognac. I vendosur për t’u shfaqur më 18 nëntor 2115, filmi është shitur si një film që “nuk do ta shihni kurrë” dhe fillimisht u zhvillua si një reklamë për kompaninë e konjakut.

Louis XIII është në pronësi të kompanisë franceze Remy Martin, dhe gjithashtu pa një trailer që u publikua në vitin 2015. I vendosur në të ardhmen, traileri fillimisht ishte menduar nga Rodriguez të ishte filmi aktual që do të ishte mbyllur deri në vitin 2115. Megjithatë, filmi përfundoi duke u lëshuar pjesërisht si një reklamë, me një tjetër film të shkurtër që merrte mantelin e filmit të pashfaqur, për të ardhmen.

Robert Rodriguez zbuloi se 100 vjet frymëzohet nga fakti se duhen 100 vjet për të vjetëruar uiskit Louis XIII Cognac. Filmi deri më tani ka parë tre trailera të publikuar, Nature, Retro dhe Future. Të gjithë ata nuk zbulojnë asgjë në lidhje me komplotin aktual të filmit të shkurtër.

Ndërkohë, filmi me metrazh të shkurtër ka një kastë të talentuar ansambli, ku përfshihet John Malkovich si protagonist mashkull i filmit. Shuya Chang luan rolin e protagonistes femër, ndërsa Marko Zarur, shpallja e tretë dhe e fundit e kastit është antagonisti në film.

Ku mbahen 100 vjet?

Për momentin, filmi po mbahet në një kasafortë antiplumb në Konjak të Francës, në bodrumet krahas bodrumeve për uiskit Louis XIII. Kasaforta në të cilën po mbahet filmi u shfaq në Festivalin e Filmit në Kanë 2016. Më pas u ekspozua në një numër qytetesh përpara se të kthehej në Francë.

Njerëz si Malkovich dhe Rodriguez kanë marrë të dy një palë bileta metalike që mund t’ua kalojnë pasardhësve të tyre. Filmi do të shfaqet saktësisht 100 vjet pasi u krijua, më 18 nëntor 2115.

Louis XIII Cognac gjithashtu ka njoftuar zyrtarisht se një këngë, e cila thuhet se është kompozuar dhe kënduar nga Pharell Williams, do të publikohet gjithashtu në vitin 2117. Filmi do të përfshijë gjithashtu një interpretim të këngës e cila më parë ishte realizuar nga Williams në një festë private me Moonwalk Films dhe Kouz Productions pas filmit, Claudio Miranda është përgjegjës për kinematografinë.

 

Artikuj të ngjashëm