Trajnoni kështu trurin tuaj për të kapërcyer ndarjen

By

Të jesh i dashuruar nuk është vetëm një çështje e zemrës. Është një përvojë e plotë e trupit që rrëmben qarkun e trurit tonë, duke ndikuar në mendimet, ndjenjat dhe sjelljen tonë. Truri ynë mësohet me neurokimikatet e të qenit i dashuruar, aq shumë saqë ne bëhemi të varur prej tyre. Kjo është arsyeja pse kalimi i një ndarjeje ndihet si një tronditje për sistemin tonë dhe na lë të ndihemi jashtë kontrollit.

Çelësi për të kapërcyer një ndarje është të rilidhni trurin tuaj dhe të rizbuloni dashurinë më të rëndësishme nga të gjitha: dashurinë për veten.

Më poshtë janë 5 hapa për ta bërë këtë.

1. Asnjë kontakt.
Si dashuria ashtu edhe droga veprojnë në qendrat e shpërblimit të trurit. Ndarjet janë si të jesh në tërheqje. Nëse po përpiqeni të hiqni dorë nga një drogë e varur, duhet ta lini atë të largohet nga sistemi juaj përpara se truri juaj të kthehet në ekuilibër. Asnjë kontakt nuk e lejon trurin tuaj të kthehet në ekuilibër pa ilaçin që është ish-i juaj.

2. Fshini fotot.
Ne priremi t’i romantizojmë marrëdhëniet e kaluara pasi ato janë zhdukur dhe nuk na ndihmon që albumi ynë fotografik të jetë i mbushur me selfie të lezetshme dhe kujtime të të gjitha kohërave të lumtura.

Jo vetëm që këto foto na bëjnë të romantizojmë të kaluarën, ato gjithashtu veprojnë si sinjale që çojnë në mall. Ashtu si shikimi i shfaqjeve të gatimit ju bën të uritur, shikimi i fotove të lezetshme të juve dhe ish-it tuaj ju bën të dëshironi t’i ktheni ato.

Pastroni albumin tuaj fotografik në të njëjtën mënyrë që pastroni dollapin tuaj për të lënë vend për rroba të reja.

3. Bëni lista negative dhe pozitive.
Truri është i lidhur për të lidhur mendimet e ish-it tuaj me mungesën e tyre – dhe ndoshta edhe dëshirën për t’i kthyer ato. Krijoni listat e mëposhtme dhe lexoni ato sikur të jenë Bibla juaj për të rimarrë kontrollin dhe për të rilidhur trurin tuaj.

Negativët: Rendisni gjithçka që nuk ju pëlqeu në lidhjen tuaj. Çfarë mungonte? Pse nuk ishin ata personi i duhur për ju? Pse jeni të kënaqur që mbaroi? Ndjehuni të lirë të rendisni gjërat që nuk ju pëlqenin te ish-i juaj gjithashtu.
Pozitivët: Rendisni të gjitha gjërat që doni tek vetja. Gjithçka që keni për të ofruar. Gjithçka që ju bën personin unik dhe të mrekullueshëm që jeni.
Bëni këto lista sa më gjatë që të jetë e mundur dhe lexojini ato shpesh.

4. Rritni serotoninën tuaj.
Serotonin stabilizon disponimin tonë dhe redukton ankthin. Aktivitetet që rrisin serotoninën mund të kenë një ndikim të madh në udhëtimin tonë pas ndarjes. Disa shembuj përfshijnë praktikimin e mirënjohjes së përditshme, lidhjen sociale, ekspozimin ndaj dritës së diellit, stërvitjen dhe kakao lattes.

5. Filloni të punoni për shkëlqimin tuaj pas ndarjes.
do të keni më shumë kohë të lirë tani që jeni beqarë, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndiheni të vetmuar. Kjo është një mundësi për ju që më në fund të filloni atë klasë Pilates ose të mësoni se si të gatuani një pjatë të re. Mendoni për të gjitha gjërat që keni dashur të bëni, por nuk keni pasur kohë ose nuk i keni bërë për shkak të marrëdhënies suaj. Shkruajini ato dhe filloni t’i bëni!

Artikuj të ngjashëm