Studimi: Burrat mund të jenë alergjik nga vetë gjenitalet e tyre

By

Një studim i fundit i publikuar në Urology Case Reports zbuloi se disa burra mund të kenë reaksione alergjike ndaj orgazmave të tyre, me simptoma që paraqiten si dobësi muskulore, teshtitje, kollë ose temperaturë.

Simptomat mund të përfshijnë gjithashtu probleme me të folurin, përqendrimin dhe kujtesën. Studiuesit besojnë se reagimi mund të jetë rezultat i një reagimi alergjik ose autoimun ndaj spermës.

Gati 60 raste të sindromës së sëmundjes post-orgazmike janë identifikuar, por “shumë të tjerë” mund ta kenë pa vetëdije, tha Andrew Shanholtzer, bashkëautor i studimit nga Shkolla e Mjekësisë William Beaumont e Universitetit të Oakland.

“Shumë ofrues shëndetësorë nuk dinë për këtë, e lëre më publiku. Ka më shumë se gjasa që ai të jetë i nëndiagnostikuar, me shumë të sëmurë atje,” shpjegoi ai.

Sindroma e sëmundjes postorgazmike shpesh diagnostikohet gabimisht për shkak të statusit të saj pak të njohur, gjë që i bën pacientët të kalojnë nëpër shumë teste dhe trajtime të panevojshme.

Studimi thotë se nuk ka një trajtim më efektiv për momentin, por disa raporte rastesh kanë dëshmuar se desensibilizimi, terapia hormonale dhe trajtime të tjera mund të ndihmojnë – megjithëse ato janë eksperimentale dhe nuk janë testuar në një provë klinike.

Ndërsa nuk ka një kurë të njohur, Shanholtzer dhe ekipi i tij kanë trajtuar me sukses një 27-vjeçar me POIS. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm