Si t’i pastroni brushat e grimit?

By

Grimerët profesionisë zakonisht i pastrojnë brushat pas çdo përdorimi, por nëse ju keni brushat tuaja që i përdorni vetëm mjafton t’i pastroni një herë në javë.

Që ta keni më të lehtë këtë gjë përdorni produkte të veçanta dedikuar pastrimit të brushave të grimit. Vendoseni produktin në ndonjë pecetë dhe pastrojeni brushën ngadalë deri sa të mos ngelet më asgjë në të.

Nëse vendosni t’i lani ato përdorni ujë të vakët – nëse uji është shumë i nxehtë, do ta shkatërrojë ngjitësinë dhe do t’i lirojë qimet – dhe shampon të mirë larjeje. Vendosni brushën me qimet drejtuar poshtë, kështu që uji nuk rrjedh në të, shpërlajmni deri sa të mos ketë më fluksa dhe leni mbi ndonjë peshqir deri sa të thahen.

Këto trajtime vlejnë për brushat sintetike dhe ato natyrale, si dhe për sfungjerët për grim.

Artikuj të ngjashëm