Si të flisni me të dashurit tuaj në një krizë me shëndetin mendor

By

Një në katër njerëz lufton me shëndetin mendor, por të dish se si të ndihmosh kur të dashurit tuaj vuajnë nga kjo, mund të jetë po aq e vështirë.

Megjithatë, ndonjëherë njerëzit me të vërtetë kanë nevojë të degjohen. Në këtë rast, ju duhet të filloni një bisedë, të dëgjoni pa gjykuar, ta bëni të ndjehet mirë, ta inkurajoni.

Tregoni kujdes

Jepni personit që jeni duke dëgjuar vëmendjen tuaj të plotë, të pandarë. Kjo është një mënyrë joverbale për t’i treguar atyre se sa ju intereson.

Ne vazhdimisht po hedhim të dhëna për atë që po ndodh në kokën tonë, shpesh pa e kuptuar se çfarë sinjalesh po japim.

Provoni të uleni në një kënd me personin që mbështesni.

Përkuluni pak përpara për të treguar se jeni të interesuar për ato që thonë ata.

Jini të vetëdijshëm për zakonet që keni, të cilat mund të mos jenë më interesante, si shikimi i orës ose telefonit tuaj.

Bëni kujdes të mos luani.

Mbani krahët hapur dhe pa kryqëzuar.

Bëni kontakt me sy, por mos harroni se kontakti i tepruar me sytë, për disa, mund të duket si kërcënues, prandaj kini kujdes që të ngulni sytë.

Uluni ose qëndroni në të njëjtin nivel, kështu që nuk po shikoni lart ose poshtë personin që po dëgjoni, pasi kjo mund të bëjë që të dy të ndiheni jo rehat.

Mundohuni të mos lejoni që gjendja juaj shpirtërore ose si ndiheni të shfaqen në gjuhën tuaj të trupit.

Artikuj të ngjashëm