Shpallet fituesi i Festivalit të Këngës në RTK

By

Konkurrenti “La Fazani” me këngën “Oj Kosovë” është shpallur fitues i edicionit të parë të Festivalit të Këngës në RTK, teksa vendi i dytë i ka takuar Angus Dei me këngën “Një zemër për dy”

Çmimi i tretë i festivalit shkon për Albin Nikprelaj

Albin Nikprelaj me këngën “Ajo” ka marrë çmimin e tretë të Festivalit të Këngës në RTK në edicionin e tij të parë. Çmimi iu nda nga tre prezantueset e tre netëve të festivalit, Edona Kasapolli, Anjeza Shahini dhe Edona Reshitaj.

La Fazani merr Çmimin e Kryeqytetit

Çmimi i Kryeqytetit në Festivalin e Këngës i ka takuar konkurrentit “La Fazani” me këngën “Oj Kosovë”. Çmimi artistit iu nda nga kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama.

“Mrekulli me qenë këtu në Sallën e Pallatit të Rinisë, e cila ka pësuar nga një zjarr i madh, e nga ai ka dalë një feniks i madh që e keni bërë ju bashkë me stafin e Pallatit të Rinisë dhe Komunës së Prishtinës. Dhe në kë festival kemi artistë të mrekullueshëm si La Fazani”, ka thënë Rama teksa ka ndarë çmimin.

“Ky çmim jepet sepse Prishtina është bërë me festival dhe drejtori i ‘Eurosong’-ut tha se një qytet është më i bukur kur bëhet me festival”, ka thënë Adi Krasta.

Saranda Alija merr Çmimin e Orkestrës

Saranda Alija me këngën “Mendoj ku je” është fituese e çmimit të Orkestrës. Ky çmim asaj iu dorëzua nga këngëtarja e njohur Shpresa Gashi. Pas pak ndahet çmimi i parë, çmimi i dytë, çmimi i tretë dhe çmimi i kryeqytetit.

Nis ceremonia e ndarjes së çmimeve, për herë të parë Orkestra voton

Ka nisur ceremonia e ndarjes së çmimeve të edicionit të parë në mbrëmjen finale të Festivalit të Këngës në RTK.

Për here të parë në historinë e festivaleve, organizatorët kanë vendosur që ta bëjnë pjesë të votimit edhe Orkestrën profesionale, e cila i ka shoqëruar këngët garuese dhe ato mysafire për tre netë me radhë.

Ajo që do ta ndajë çmimin e Orkestrës është këngëtarja e njohur, Shpresa Gashi.

Artikuj të ngjashëm