Salt Bae paditet nga vetë punëtorët e tij!

By

Nusret Gökçe, i njohur gjithashtu si “Salt Bae”, dhe zinxhiri i tij i restoranteve u paditën të martën në Nju Jork për pretendimet se ata i mohuan pagesën jashtë orarit për pesë punonjës të skarës që punonin 72 orë në javë, raportoi së pari CNBC.

Er sel Ok, Muhammet Yilmaz, Emre Isler, Eyyup Yeniceri dhe Ibrahim Gecit jetuan në Turqi para se zinxhiri i restoranteve Nusr-Et të rekrutonte dhe t’i sillte në SHBA midis vitit 2018 dhe 2019, thuhej në padi.

Pesë burrat punonin në role jo -menaxheriale si furrë gatimi, duke gatuar mish në kuzhina, por zinxhiri i klasifikoi ata si menaxherë, gjë që i përjashtoi ata nga puna jashtë orarit, sipas padisë.

Burrat, të cilët “duhej të punonin me orë të vështira në pozicione jo menaxheriale në restorante”, u paguan një pagë javore prej 1,125 dollarë, tha padia.

Burrat punuan 72 orë ose më shumë në javë pa pagesë jashtë orarit, tha padia.

Padia pretendon se kjo shkelte Aktin e Standardeve të Punës së Panairit, i cili thotë se punonjësit kanë të drejtë të paguajnë jashtë orarit pasi punojnë 40 orë në një javë. Pagesa jashtë orarit duhet të jetë e barabartë me 1 1/2 herë të pagës për orë, sipas aktit. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm