Pse burrat i lënë gratë që i duan?

By

Çfarë e bën një burrë të lërë një grua që dashuron?

Ndërsa arsyet pse burrat largohen nga gratë që ende i duan mund të ndryshojnë, ka disa arsye të dallueshme që ata mund të zgjedhin të largohen në vend që të rrinë dhe të përpiqen të riparojnë marrëdhëniet e tyre.

Hulumtimet sugjerojnë se ndërsa burrat dhe gratë janë shumë të ndryshëm, ka disa sjellje të qëndrueshme mashkullore që gratë duhet të dinë për të cilat rezultojnë që një burrë të vendosë se ka mbaruar, pavarësisht se sa fort kujdeset për dikë.

5 arsye të zakonshme pse burrat i lënë gratë që duan

1. Vështirësi për t’u lidhur emocionalisht.

Ndërsa gratë zakonisht besojnë se sjellja e mashkullit nuk diktohet nga emocionet, e kundërta është përgjithësisht e vërtetë.

Burrat kanë nevojë për lidhje pozitive emocionale që të duan të qëndrojnë në një lidhje. Gratë shpesh ndiejnë nevojën t’i tregojnë atij gjithçka që ndiejnë në një moment të caktuar, duke e lënë atë të lodhur dhe të pavullnetshëm për të ndarë ndjenjat e tij.

Nëse një mashkull mendon se do të qortohet për hapjen me partneren e tij, ai përfundimisht do të mbyllet dhe do t’i kthejë emocionet e tij përbrenda. Kjo çon në një ngritje emocionale, duke bërë që ai të jetë i përmbajtur si nga partneri, ashtu edhe nga emocionet e tij.

Sapo një burrë ndihet i vetëm në një lidhje, ai fillon të bjerë nga dashuria dhe të shikojë përreth për dikë tjetër për të përmbushur nevojat e tij emocionale.

2. Ndjeheni si një projekt.

Femrat kanë tendencë të përpiqen të ‘rregullojnë’ mashkullin me të cilin hyjnë në një lidhje. Sapo një grua të ndihet sikur nuk po merr atë që meriton nga burri i saj, ajo shpesh do të fillojë të kërkojë që ai të ndryshojë.

Në vend që të komunikojë nevojat e saj në mënyrë efektive dhe të qetë, ajo mund të fluturojë nga doreza ose të bezdis vazhdimisht burrin e saj. Me kalimin e kohës, ky presion për të ndryshuar është një motivues i fortë për një mashkull që të largohet nga marrëdhënia.

Nëse ai nuk mund t’ju bëjë të lumtur vazhdimisht, atëherë nuk ka asnjë arsye për të qëndruar me ju. Mosrespekti i përfshirë në dëshirën që ai të bëhet dikush tjetër nga ai që është në të vërtetë, tejkalon dashurinë e tij dhe përfundimisht do të bëhet shumë për t’u marrë.

3. Frika nga humbja e lirisë së tyre.

Shumë njerëz e shohin frikën e humbjes së lirisë si një çështje angazhimi, por kjo nuk është domosdoshmërisht rasti.

Nëse një burrë ndihet i bllokuar në një marrëdhënie nga një grua që dashuron, por që gjithashtu dëshiron gjithmonë të dijë se ku është, çfarë po bën dhe ku po shkon, kjo është më pak frikë nga angazhimi dhe më shumë humbje lirie, ai ka frikë.

Sigurisht, çdo marrëdhënie duhet të përfshijë përkushtim ndaj njëri-tjetrit, por është e paarsyeshme që secili partner ta trajtojë tjetrin si fëmijë. Nëse i jepni hapësirë ​​një burri, ai ka të ngjarë të zbulojë se dëshiron të jetë me ju dhe nuk do të ketë nevojë të frikësohet se do të humbasë lirinë e tij.

4. Përjetimi i një tradhtie të thellë.

Natyrisht, nëse një burrë zbulon se partnerja e tij po e tradhton ose po e gënjen, do të ketë më shumë gjasa ta lërë atë pas edhe pse ai ende e do atë.

Burrat e kanë më të lehtë t’i hedhin poshtë gratë nëse zbulojnë se janë mashtruar dhe pandershmëria e ndjek nga afër këtë.

Si në çdo marrëdhënie të shëndetshme, besnikëria dhe besimi janë jashtëzakonisht të rëndësishme dhe mund ta bëjnë ose prishin marrëdhënien tuaj.

5. Pakënaqësia seksuale.

Seksi është shumë i rëndësishëm në çdo marrëdhënie romantike. Burrat nxiten nga dëshira për t’u riprodhuar dhe për të gjetur kënaqësi emocionale me një partner me të cilin kënaqen duke bërë seks.

Komunikimi dhe një mendje e hapur mund të bëjnë një rrugë të gjatë për ta mbajtur marrëdhënien emocionuese dhe seksi. Por nëse seksi është i mërzitshëm dhe rutinë, një mashkull mund të gjejë një justifikim për t’u larguar pa marrë parasysh sasinë e dashurisë.

Artikuj të ngjashëm