Përveçse të shijshme mandarinat kanë edhe një sërë përfitimesh shëndetësore

By

Mandarinat, ashtu si agrumet e tjera, janë të pasura me antioksidantë, vitaminë C dhe komponime anti-inflamatore që mund të zvogëlojnë ënjtjen, të luftojnë radikalet e lira që dëmtojnë qelizat dhe të parandalojnë shenjat e plakjes. Në fakt, aftësia e tyre për të mbrojtur qelizat tuaja nga pushtuesit gjithashtu mund t’i ndihmojë ato të vrasin qelizat kanceroze.

Përfitimet ndaj kolesterolit

Për shkak se mandarinat janë gjithashtu të larta në fibra, ato kontribuojnë në uljen e kolesterolit tuaj. Për ta bërë këtë, ata formojnë një lloj paste në zorrë dhe sigurohen që ushqimi është duke bërë rrugën përmes sistemit tuaj të tretjes në kohën e duhur; është vendimtare që trupi të thithë format e kolesterolit “të mirë” që zbresin në këtë trakt.

Përfitimet ndaj presionit të gjakut

Studime të shumta kanë lidhur agrumet si mandarinat me uljen e presionit të gjakut. Shkencëtarët besojnë se një pjesë e kësaj ka të bëjë me efektin që mund të kenë në ruajtjen e niveleve të duhura të kolesterolit, por është gjithashtu për shkak të komponimeve të quajtura flavonoide, e cila rregullon nivelet e oksidit nitrik në gjak dhe mban hipertensionin larg.

Artikuj të ngjashëm