Para se të thoni “Po” duhet të thoni “Jo” për këto gjëra!

By

Të gjithë e dinë se çfarë duan të premtojnë se do të bëjnë për partnerët e tyre kur të arrijnë në altar, por askush nuk mendon vërtet për atë që nuk duan të bëjnë. Shpesh gjërat që ne nuk duam të bëjmë, përfundojnë duke shkatërruar një marrëdhënie më vonë.

Megjithatë, është e mundur të shmangni shumë dhimbje më vonë nw jetw. Mjafton të bini dakord për këto “Jo-ja” përpara se të vendosni të martoheni.

“Unë nuk e shoh martesën si një barrë. Unë e shoh atë si çliruese.”

E thënë thjesht, nuk mund ta shohësh martesën si një gjë të keqe dhe të kesh një martesë të shëndetshme.

 “Nuk përdor agresionin pasiv për të zgjidhur problemet e mia”.

Sjellja pasive-agresive është një mënyrë e shpejtë për të krijuar zemërim dhe pakënaqësi mes dy njerëzve. Është gjithmonë më mirë të përballesh me problemet ballë për ballë, në vend që t’i lejosh ato të kalben dhe të fermentohen në çështje më të mëdha.

“Unë nuk ofendoj apo lëndoj qëllimisht dikë që e dua.”

Nëse nuk mund të bini dakord për këtë, ju keni një problem të madh.

 “Unë nuk qëndroj me dikë që më fyen rregullisht, më lëndon, më injoron ose ndryshe më trajton keq”.

Nëse nuk mund të bini dakord për këtë, ju gjithashtu keni një problem më të madh. Martesat janë të mira vetëm kur janë të shëndetshme dhe të lumtura.

 “Unë nuk e mbaj në errësirë ​​partnerin tim në jetë për vendimet kryesore të jetës”.

Nëse ju të dy po lëvizni, do t’ju duhet të siguroheni që të dy jeni gjithmonë në të njëjtën faqe. Lënia e një personi të rëndësishëm në errësirë ​​për gjëra të tilla si zgjedhjet e karrierës suaj, financat tuaja ose vendi ku dëshironi të lëvizni është një tradhti e madhe ndaj besimit, si dhe një shenjë që vërtet nuk ju intereson partneri juaj. Duke bërë një betim për të mbajtur partnerin tuaj të hapur, ju jeni duke u angazhuar për një marrëdhënie më të shëndetshme.

“Unë nuk mendoj se vetëm unë duhet të jem përgjegjës për vendimet kryesore të jetës që mund të ndikojnë tek bashkëshorti/ja im/e”.

Martesa është një partneritet. Ju duhet të veproni në atë mënyrë.

“Unë nuk mendoj se të gjitha punët e shtëpisë duhet të bien mbi një person.”

Martesa është një dhënie-marrje. Detyrat duhet të analizohen në mënyrë të barabartë në mënyrë që gjërat të ndihen si një partneritet dhe jo një mënyrë jetese e detyruar, nuk mendoni? /Prive.al

 

Artikuj të ngjashëm