Një strategji që mund të shpëtojë martesën tuaj nga divorci

By

Kur çiftet vijnë të më shohin për këshilla për marrëdhënie, me ankesën e tyre të parë që nuk kanë bërë seks prej disa muajsh, ka tension të dukshëm. Ata panikohen dhe kërkojnë arsyet pse. Kur seksi shkon mirë, është 5 për qind e marrëdhënies. Megjithatë, kur seksi nuk shkon mirë, mund të bëhet 95 për qind e marrëdhënies.

Një studim i raportuar në Daily Mail sugjeroi se më e rëndësishme se seksi për lumturinë dhe shëndetin e një çifti është përqafimi dhe përkëdheljet. Përqafimi ofron shumë përfitime përveç ndjenjës së sigurisë dhe afërsisë. Ai gjithashtu siguron stimul për qendrat tona të nuhatjes (aroma e partnerit tonë na bën të ndihemi të dashur) dhe qendrat tona të prekjes, dhe ndihmon në çlirimin e oksitocinës (hormoni i ndjenjës së mirë që na ndihmon të ndiejmë dashuri ndaj partnerit tonë).

Përqafimi ofron gjithashtu një formë tjetër komunikimi që nuk e bën marrëdhëniet seksuale. Kjo na lejon të ndihemi më të afërt pa e harxhuar energjinë tonë. Ndonjëherë komunikimi më i mirë ndodh kur çiftet mbajnë njëri-tjetrin. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm