Ndiheni sikur jeni një person i zemëruar? Ja faktet si ta kuptoni!

By

Është e vërtetë që disa njerëz janë më të zemëruar se të tjerët – të mbërthyer në një veshje emocionale që ndikon negativisht në shumë fusha të jetës. 

Megjithatë, zemërimi i një personi mund të shihet në çdo aspekt të jetës suaj. Nëse doni të dini se si të përballeni me zemërimin, hidhini një sy sjelljeve më poshtë dhe pyesni veten nëse shfaqni ndonjë nga shenjat paralajmëruese.

Këtu janë 5 shenja që tregojnë se jeni një person vërtet i zemëruar:

1. Ju vozitni si një person i zemëruar

Personi i zemëruar sillet sikur të jetë personi më i rëndësishëm në rrugë dhe e vetmja që di mënyrën “e duhur” për të vozitur. Ai i pret njerëzit ose i bie shpesh borisë. Dhe ajo u jep shoferëve të tjerë gishtin e mesit ose rrokulliset poshtë dritares për të shqiptuar një sharje. Nëse ndiheni sikur zemëroheni shpesh me shoferët e tjerë, mund të jeni bërë një person vërtet i zemëruar.

2. Keni të paktën një debat në ditë me dikë

Disa njerëzve thjesht u pëlqen të bëjnë një grindje të mirë, madje kërkojnë të fillojnë grindje ose debate të vogla, sepse ndihen të stimuluar nga drama emocionale. Ndonjëherë një person që nuk e përballon dot zemërimin e tij, kërkon një rrugëdalje ose çlirim të lehtë për gjithë atë energji negative dhe me egoizëm e heq atë nga ju.

Një person vërtet i zemëruar shpesh do të shqetësohet tepër, do të shpërthejë për çështjen më të vogël dhe më pas do të ndihet budalla të nesërmen se është mërzitur kaq shumë. Ata shpesh mendojnë: “Pse u zemërova kaq shumë? Nuk duket aq e madhe tani.” Nëse hyni rregullisht në debate me njerëz – njerëz që njihni mirë apo edhe të huaj të përsosur – ndoshta jeni bërë një person i zemëruar. 

3. Ju mallkoni më shumë se shumica e njerëzve

Por kur njerëzit e zakonshëm e gjejnë veten duke sharë më shumë se zakonisht, kjo është shpesh një nga shenjat e çështjeve të zemërimit. Shumica e njerëzve nuk i dëgjojnë të tjerët të mallkojnë shpesh, dhe mallkimi i rregullt para të tjerëve që nuk mallkojnë është në fakt sjellje agresive dhe armiqësore.

4. Keni humbur besimin te miqtë

Dhe ju i thoni vetes se të gjithë në fund ju zhgënjejnë. Pra, nëse jeni bërë një person i zemëruar, do ta keni të vështirë të keni marrëdhënie të qetë me miqtë.

Ju mund të ndiheni sikur njerëzit ju tradhtojnë ose mund t’i thoni vetes se, “Njerëzit janë idiotë”, por ajo që duhet të bëni është të hidhni një vështrim të ashpër dhe të ftohtë se si zemërimi juaj mund të ndikojë negativisht në miqësitë tuaja.

5. Ndjenja juaj kryesore e humorit është sarkazma

Shikoni humorin tuaj, sepse humori sarkastik shpesh është armiqësi dhe zemërim i maskuar dhe njerëzit mund ta dallojnë këtë tipar të zemëruar milje larg. Ajo që burrat dhe gratë e zemëruar mund të thonë si shaka, mund të perceptohet nga audienca e tyre si një koment ose gërmim agresiv.

Merrni parasysh këndvështrimin e mëposhtëm. Ju ndoshta nuk mund të jeni aq të zemëruar pa e ditur të gjithë të tjerët në dhomë se keni një problem zemërimi.

Lajmi i mirë është se mund të dilni nga një zemërim, por nëse punoni mjaftueshëm.

Klasat e terapisë ose të menaxhimit të zemërimit janë mënyrat më efektive për të mësuar se si të merreni me zemërimin dhe të kaloni atë emocion që ju ka bllokuar. Në të njëjtën kohë, ka mënyra të tjera për të përballuar zemërimin tuaj, përveç vizitës tek një terapist ose këshilltar.

Nëse praktikoni një fe, mund të kërkoni ndihmë nga një ministër, prift ose figura të tjera të ngjashme. Ju gjithashtu mund të kërkoni ndihmë nga një mik. Me miqtë, ju duhet të zgjidhni dikë që do të jetë i durueshëm me ju dhe do t’ju dëgjojë vërtet dhe duhet t’i kërkoni shokut tuaj sugjerime se si të kaloni zemërimin tuaj. 

Së fundi, vazhdoni të bëni atë që po bëni tani: lexoni mbi këtë temë. Sa më shumë të arsimoheni për problemin tuaj, aq më shpejt do ta zgjidhni atë.

Artikuj të ngjashëm