Mos i besoni më këto gënjeshtra për celulitin

By

Sindromi i lëvozhgës së portokallit!

Photoshop-i me shkëlqim zbut lëkurën e çdo gruaje të fotografuar në mënyrë profesionale, pra, kjo do të thotë si shoqëri, ne nuk kemi pse ta shohim atë. Por celuliti ekziston sa do që shoqëria krijon mjete për ta zhdukur atë!

A funksionon ndonjë prej këtyre pajisjeve? A është celuliti mallkimi i merituar i atyre që fitojnë pak peshë?

Revista Aol bisedoi me tre dermatologë kryesorë, të cilët specializohen në kërkimin dhe trajtimin e celulitit: Dr. Cheryl Karcher, një eksperte e mjekësisë estetike me bazë në Nju Jork dhe studiuese e celulitit, e cila gjithashtu mban gradë master në ushqim dhe metabolizëm, Dr. David McDaniel, drejtor i Institutit të Hulumtimet kundër plakjes dhe Asistent Profesor i Klinikës së Dermatologjisë në Shkollën Mjekësore të Virxhinisë Lindore, dhe Dr. Jeannette Graf, Asistent Profesoreshë në  Klinikën e Dermatologjisë në Qendrën Mjekësore Mount Sinai në Nju York dhe autore e Stop Aging, Start Living, për të shkrirë disa mite mbi celulitin.

Gënjeshtër : Vetëm njerëzit me peshë të tepërt kanë celulit

Karcher dhe McDaniel thonë se rreth 98% e grave kanë celulit. “Mund të jesh e dobët sa një shkop dhe të kesh celulit. Supermodelet e kanë atë,” thotë Karcher. Ndërsa shtimi në peshë mund të çojë në zhvillimin e më shumë celulitit, nuk është shkaku i vetëm i celulitit. Kush është kjo 2% magjike e grave që nuk kanë celulit? Karcher thotë se ka të ngjarë te gratë me lëkurë më të trashë – një trend që ajo ka parë në mesin e grave me origjinë afrikane.

Gënjeshtër: Vetëm gratë kanë celulit

Kjo është kryesisht e vërtetë. Burrat rrallë kanë celulit nëse nuk kanë një anomali gjenetike ose kromozom seksi, sipas McDaniel. Pse gratë janë kaq të prirura ndaj celulitit? Studiuesit po shikojnë idetë që rrethojnë hormonet dhe sistemin nervor simpatik, por Karcher, McDaniel dhe Graf kanë mendimet e tyre në këtë teori: Gratë kanë fillesa vertikale të fibrave që lidhin majën e lëkurës sonë në muskul. Kur këto fillesa bëhen vërtet të ngushta, ndarjet midis fillesave të fibrave marrin formë ndërsa xhepat e yndyrës zbehen, duke shkaktuar gunga. Burrat, nga ana tjetër, besohet të kenë një fije fibrash të kryqëzuara ose me model X, një ndërtim që nuk lejon që shtresat yndyrore të zgjaten. Ndërsa ka ende shumë për të mësuar në lidhje me shkaqet e sigurta të celulitit, në fund të fundit, Karcher thotë se, “është gjenetik dhe hormonal. Nuk ka asgjë që ne [gratë] bëmë për ta merituar këtë.”

Gënjeshtër: Nëse humbni peshë, celuliti juaj do të zhduket

Ndërsa Karcher këshillon ushqim të shëndetshëm, gjumë dhe stërvitje, ajo nuk mund të sigurojë që humbja e peshës do të rezultojë në humbje të celulitit. “Shpesh, nëse humbni peshë, celuliti juaj do të përmirësohet sepse ju mund të zvogëloni shtresat e yndyrave që dalin jashtë. Por ndonjëherë, kjo e bën lëkurën të varet pak më shumë.”

Gënjeshtër: Nëse përdorni një krem celuliti, celuliti do të zhduket.

Pavarësisht sa i kushtueshëm, kremrat nuk do të bëjnë asgjë për të minimizuar celulitin, sipas Karcher dhe McDaniel. Ajo që mund të bëjnë, megjithatë, është krijimi i iluzionit të lëkurës më të butë. “Ata mund ta bëjnë pamjen e celulitit pak më mirë duke veshur lëkurën. Drita reflekton nga ajo, kështu që vrimat e celulitit në lëkurë duken më mirë”, thotë Karcher, duke shtuar se produktet për rrezitje gjithashtu mund të krijojnë një iluzion i ngjashëm.

Gënjeshtër: Nëse ju bëni një operacion, celuliti juaj do të zhduket

Trajtimi më i ri në treg, Cellulaze, është një operacion një orë i gjatë, i cili është krijuar për të hequr qafe celulitin. Mjekët përdorin një laser për të prishur qelizat yndyrore në shtresat sipërfaqësore të lëkurës. Pas procedurës, e cila kushton rreth 10,000 dollarë ose më shumë, rimëkëmbja kërkon pak kohë joproduktive. Deri më tani, zakonisht konsiderohet nga profesionistët si trajtimi më efektiv, por nuk është i garantuar të japë një lëkurë të përkryer të lëmuar.

Gënjshtër: Nëse i nënshtroheni laserit ose trajtimeve të tjera, celuliti juaj do të zhduket.

Ekzistojnë shumë zgjedhje kur bëhet fjalë për procedurat jo kirurgjikale, siç është terapia me ultratinguj me valë akustike, terapia me radiofrekuencë dhe përdorimi i një laseri dhe burimi të dritës që shkrin dhjamin dhe rimodelojnë fibrat. Çdo trajtim kërkon vizita javore për rreth gjashtë javë. Këto trajtime mund të minimizojnë pamjen, por ka të ngjarë të mos i fshijnë të gjitha shenjat e celulitit.

Artikuj të ngjashëm