Kim Kardashian apelon për jetën e një njeriu

By

Kim Kardashian ka ngritur zërin e saj, së bashku me zërin e 4.6 milionë të tjerëve që po bëjnë thirrje për mëshirë, për një shofer kamioni 26-vjeçar, dështimi i frenave të të cilit shkaktoi një përplasje të zjarrtë që vrau katër persona dhe u dënua me 110 vjet burg.

Rogel Aguilera-Mederos, 26 vjeç, po ngiste një gjysmë kamion më 25 prill të vitit 2019, ku u përplas me disa makina të tjera dhe shkaktoi një shpërthim topi zjarri që dogji makina dhe kamionë, duke vrarë katër persona.

Më 15 tetor, një juri e shpalli atë fajtor dhe më 13 dhjetor ai u dënua me 110 vjet nga gjyqtari A. Bruce Jones – minimumi i lejuar nga ligjet e dënimit të Kolorados.

Ai u shpall fajtor për 27 akuza penale dhe dënimi i tij i ashpër tërhoqi kritika në mesin e miliona njerëzve  duke përfshirë një jurist që e shpalli atë fajtor.

Të martën, Kardashian – e cila është duke studiuar drejtësi dhe ka qenë shumë e zëshme për reformën e burgjeve, duke përdorur platformën e saj për të ndihmuar në lirimin e shumë të burgosurve – postoi në Instagram për të thënë se kishte dëgjuar për këtë rast dhe ‘u përgjigj zhyteni thellë në të për të kuptuar se si është situata’.

Ajo vazhdoi: “Ai nuk ishte i dehur apo nën ndikim; i dështuan frenat në traktor-rimorkio”.

“Një pjesë tjetër tronditëse dhe e padrejtë e këtij rasti është se gjyqtari nuk ka dashur ta dënojë atë me një dënim kaq të gjatë”.

“Megjithatë, për shkak të minimumeve të detyrueshme në Kolorado, duart e tij ishin të lidhura”.

“Minimumet e detyrueshme heqin lirinë e drejtësisë dhe duhet t’i japin fund”.

Kardashian dënoi gjithashtu prokuroren e shtetit Kayla Wildeman, 27 vjeç, për mburrjen për dënimin e ashpër që iu dha shoferit.

Kim ka fituar një emër për veten në një nga fushatat më me ndikim në vend për reformën e sistemit ligjor, falë famës së saj, por edhe pavarësisht kësaj.

Ajo është duke studiuar për drejtësi dhe ata që kërkon këshilla e vlerësojnë vëmendjen e saj ndaj detajeve dhe përkushtimin.

Artikuj të ngjashëm