Këto janë këpucët e para kundër COVID-19

By

Masat janë lehtësuar dhe ka filluar qarkullimi i njerëzve në zona publike në numër më të madh.

Një këpucëtar nga Rumania ka krijuar këpucët e para të këtij lloji – këpucët anti-koronavirus.

 

Foto: Reuters

Grigore Lup, një këpucar rumun, ka gdhendur këpucë me numër 75 për të ndihmuar njerëzit në distancë shoqërore. Lup thotë se shpreson që ky dizajn do të sigurojë që njerëzit të qëndrojnë 2 metra larg të tjerëve.

“Unë pashë njerëz të mbledhur në turma, të cilët nuk po respektojnë rregullat e distancës sociale dhe i thashë vetes, le të bëjmë një këpucë ose t’i ndëshkojë ata ose diçka që ata mund të veshin në të vërtetë, dhe ndoshta në atë mënyrë ata do të mbajnë distancën,” tha ai.

Burimi: Telegraph.co.uk

 

Artikuj të ngjashëm