JA SI I PËRGJIGJET KRISTI, PROVOKIMIT TË XHENSILËS!

By

Turistët janë zgjuar një e nga një dhe pasi kanë shijuar mëngjesin në dhomë, po behën gati për banjo dielli.
Xhensila shkon tek krevati i Kristit, ai i tregon Eleonorës që ka parë në ëndërr Xhensilën, sikur ishte e dashura e babait të Kristit. Xhensila, sapo dëgjon rrëfimin e Kristit për ëndrrën që ka parë, qesh së bashku me Eleonorën dhe Veselin.

Kristi pyet Eleonorën sesi mund ta shpjegoj ajo këtë ëndërr të tij. Xhensila, reagon dhe i thotë Kristit nga që “më do për vete ndaj më sheh në ëndërr, Xhensila nuk ndalet, provokon Krisitin duke i thënë “nëse ke ndonjë gjë ma thuaj mos e mbaj për vete”. Kristi i thotë Xhensilës “Të dua”, dhe e shtrin në krevat, duke e puthur në qaf.

Por, Kristi vazhdon duke i thënë Xhensilës “si më tradhtove me babain në ëndërr” dhe vazhdon duke e përqafuar herë pas here Xhensilën. Xhensila, nga ana tjetër i tregon Kristit “që mos ndoshta duhet ta marrë seriozisht”. Xhensila i kërkon Kristit të bëj një deklaratë për të tek pishina, që mund ta dëgjojnë të gjithë dhe ajo atëherë vërtetë do ta besoj Kristin.

Artikuj të ngjashëm