Gjashtë ushtrime që rrisin koeficientin e lumturisë

By

Nuk ka rrugë të shkurtra drejt lumturisë, por këto gjashtë ushtrime me siguri do t’ju ngrenë humorin menjëherë.

Të gjithë ndihen të mjerë në një moment ose në një tjetër. Të ndihesh i trishtuar është në fakt i shëndetshëm pasi ju shtyn të plotësoni boshllëqet dhe ta bëni jetën tuaj më të mirë. Por nëse disponimi juaj i ulët është i vazhdueshëm dhe nuk jeni në gjendje të kuptoni shkaktarin për një kohë shumë të gjatë, duhet të arrini në rrënjën e problemit.

Këshillohet që të konsultoheni me një ekspert të shëndetit mendor.

Nëse mendoni se rutina juaj e tensionuar nuk ju lejon të përfshiheni në aktivitete që ju bëjnë të lumtur dhe ka mungesë pozitiviteti për shkak të kësaj, ju mund të hiqni 15-20 minuta nga rutina juaj çdo ditë për të kryer disa ushtrime të lehta, që mund të rrisë  disponimin tuaj menjëherë.

Ecja e shpejtë: Kjo është forma më themelore e stërvitjes që mund të bëhet nga shumica e njerëzve, pas një pushimi ose pas ndonjë dëmtimi. 30 minuta ecje ose 10 minuta çdo pas çdo vakti kryesor të ditës, janë vërtet të dobishme për përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm fizik dhe mendor.

Vrapimi: Ndonëse është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar shëndetin kardiovaskular dhe të kockave, vrapimi gjithashtu mund të përmirësojë disponimin tuaj. 2-3 herë në javë për 20-30 minuta është një intensitet i mirë për të filluar.

Trajnimi me pesha: Ngritja e peshave në palestër të paktën dy herë në javë, që përfshin të gjitha grupet kryesore të muskujve të trupit tuaj si këmbët, gjoksi, shpatullat, shpina dhe krahët, ndihmon në përmirësimin e densitetit të kockave, forcës dhe zvogëlon rrezikun e lëndimeve në të ardhmen.

Joga: 2-3 ditë në javë ndihmon në ndërtimin e një thelbi të mirë, forcë të përgjithshme fizike dhe fleksibilitet, ndërsa ndihmon të qetësoni mendjen.

Hiking: Çdo aktivitet fizik i bërë në një mjedis natyror dhe të gjelbër me siguri do të përmirësojë disponimin tuaj dhe do t’ju mbajë fizikisht në formë.

Të luani një sport: Lidhja me miqtë tuaj ose të kaloni një kohë të mirë me anëtarët e familjes suaj, të luani një sport sipas zgjedhjes suaj si futboll, badminton, volejboll, të paktën 1-2 herë në javë për një orë, mund të sigurojë pushime shumë të nevojshme dhe ndihmon në rimbushjen e energjisë suaj.

Artikuj të ngjashëm